Search
Joi 16 Septembrie 2021
 • :
 • :

Forumul Dreptului Muncii Ediţia a II-a

Foto: http://www.smc-yemen.com

Foto: http://www.smc-yemen.com

LM Events organizează Forumul Dreptului Muncii Ediţia a II-a, pe 11 februarie 2016, la Radisson Blu Hotel.

• Forumul Dreptului Muncii își propune să realizeze o radiografie exactă a pieței muncii în anul 2016 și să prezinte ultimele evoluții în acest sector important.

• Codul Muncii ar putea fi modificat semnificativ, potrivit unei iniţiative legislative cetăţeneşti ce a fost adoptată tacit de Senat. În prezent, Camera Deputaţilor, care este forul decizional, aşteaptă un punct de vedere de la Guvern. Documentul prevede flexibilizarea relaţiilor de muncă şi echilibrarea raportului dintre salariaţi şi angajatori. Printre principalele noutăţi incluse în proiect se numără modificarea contractului individual de muncă, durata concediului de odihnă şi sporurile pentru munca suplimentară.
• Forumul Dreptului Muncii va arăta câte litigii de muncă există în prezent pe rolul instanţelor şi cât de afectat este fi bugetul instituţiilor şi companiilor de private și de stat care au fost date în judecată de foşti angajaţi disponibilizaţi. În acest context, vom afla ce soluţii propun avocaţii pentru soluţionarea rapidă a conflictelor de muncă şi pentru
diminuarea pierderilor societăților private, precum și a instituţiilor şi companiilor de stat.
• Totodată, în cadrul Forumului Dreptului Muncii vor fi prezentate soluţii pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor şi pentru corelarea programei școlare cu cerințele pieței (învăţământul profesional dual).

Speakeri
09:30-11:30 – Sesiunea I
Keynote speaker:
Claudia-Ana Costea, Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice
Iulia Cîrcei, Secretar General, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă
Anca Hociotă, Manager Membership Services and Vocational Training, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – “Învățământul profesional – cum să îți asiguri personal calificat’’
Corina Gonteanu, Head of Marketing&Communication, Manpower Group Romania – ’’Vectori viitori. Piața muncii între actualitate și potențial.’’
12:00-14:00 – Sesiunea a II-a
Roxana Muşoi, Avocat Partener, Rădulescu & Muşoi –’’Avantajele disponibilizărilor colective pentru angajați și pentru angajatori’’
Cristian Pârvan, Preşedinte, Patronatul Serviciilor Private din România – ‘’Strategia viitoare a locurilor de muncă: angajat și angajator’’
Anamaria Corbescu, Managing Counsel, Dentons – ‘’Viața privată la locul de muncă – unde ne aflăm în 2016’’
Miruna Stănescu & Dan Iordache, Avocati Seniori, Magda Volonciu &Asociații – ‘’Probleme ridicate de
jurisprudența actuală în România’’
Moderator: Magda Volonciu, Managing Partner, Magda Volonciu & Asociații

Parteneri: AHK, isoLEX, Rădulescu & Mușoi.

Parteneri media: Agerpres, Calendar Evenimente, dreptonline.ro.

Pentru înregistrare vă rugăm să ne scrieți pe adresa mihaela.odica@legalmagazin.ro – Mihaela Odică, Marketing Manager, Legal Magazin, sau să completați următorul Formular de înregistrare.

Despre Legal Magazin
Bazele Legal Magazin & Legal Magazin Events au fost puse de o echipă cu experiență semnificativă în media și în piața realizării de evenimente corporate. Scopul acestui proiect este acela de a oferi o platformă de promovare și informare pentru mediul de afaceri, pentru societățile de avocatură, dar și pentru celelalte profesii liberale din România. Proiectul nostru cuprinde publicația Legal Magazin, divizia specială de evenimente Legal Magazin Events și site-ul legalmagazin.ro. Conținutul actualizat și variat, cu accent pe avocatura de business, legislație și mediul corporate, dar și noua interfață dinamică, fac din legalmagazin.ro un portal unic în mass-media de profil.
One thought on “Forumul Dreptului Muncii Ediţia a II-a

 1. Clotilde

  Din pacate, piata muncii din Romania este inca una de tip feudal, iar angajatorii extrem de primitivi din toate punctele de vedere. Si nu ma refer la firme de colt, ci la companii mari, nume importante.

  Spre exemplu, cu cativa ani in urma, am avut (ne)sansa de a lucra la partenerul American Express in Romania dedicat turismului de afaceri (o firma semi-obscura pe nume New Concept Travel; altfel, cu mari pretentii).
  Nu as vrea sa aiba cineva vreodata parte de tratamentul pe care l-am avut acolo. O lipsa totala de respect din partea “superiorilor”, jigniri repetate si umilinte.. un mediu oribil pentru dezvoltarea personala si profesionala. Cu siguranta au fost ani din viata irositi de pomana. Iar despre sporuri pentru munca suplimentară, nici nu s-a pus vreodata problema sa primesc; acestea se acordau preferential (salariul, apropo, fiind oricum mizerabil raportat la numarul de ore lucrate, dificultatea sarcinilor, stresul si umilintele).

  Asadar, evident ca reglementarea legislativa este extrem de importanta, dar tot educatia este pana la urma cea care lipseste in continuare in mediul de afaceri si relatiile profesionale din Romania.

  Raspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *