Search
Marti 28 Mai 2024
  • :
  • :

LM Events: conferință dedicată insolvenței

Foto: http://www.debtreliefnotice.com

Foto: http://www.debtreliefnotice.com

LM Events va organiza pe data de 25 februarie cea de-a V-a ediţie a conferinţei cu tema BACK IN BUSINESS VERSUS „PURGATORIUL” FALIMENTULUI, la Radisson Blu Hotel din București.

În cadrul evenimentului vă vom prezenta evoluţia numărului de proceduri de insolvenţe deschise în anul 2015 şi care sunt perspectivele pentru anul 2016. În acelaşi timp, vom arăta câteva cazuri de reorganizare de succes. De asemenea, în cadrul conferinţei vor fi analizate două legi care afectează consumatorii, sistemul financiar- bancar şi profesiile liberale (practicieni în insolvenţă, avocaţi, executori judecătoreşti, evaluatori autorizaţi, consultanţi fiscali etc.)

România avea nevoie de Legea 151 / 2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, act normativ care va intra în vigoare în data de 31 decembrie 2016. Este interesant de evaluat care sunt costurile necesare pentru implementarea acestei legi (Ministerul Economiei a anunţat că trebuie angajaţi 600 de judecători, 750 de grefieri, 500 de experţi în cadrul ONRC, 174 de persoane în cadrul comisiilor teritoriale etc.)

Totodată, vom avea o sesiune de dezbateri despre Legea privind stingerea creditelor prin darea în plată a imobilelor ipotecate (Legea dării în plată), care a fost retrimisă spre dezbatere Parlamentului de către Preşedintele Klaus Johannis.

Speakeri:

Florin Moțiu, Secretar de Stat, Ministerul Justiției
Gheorghe Piperea, Președinte interimar, UNPIR
Carmen Popa, membru în Consiliul național de conducere al UNPIR – ”Răspunderea civilă a practicianului în insolvență”
Valentina Burdescu, Directorul Direcţiei Buletinul procedurilor de insolvenţă din cadrul ONRC – ”Statistica procedurilor de insolvență publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvență în anul 2015”
Iancu Guda, Services Director, Coface – “România, între macro-echilibru și micro-tensiuni“
Florian Mateiță, Partener, RomInsolv
Adrian Clopotari, Practician în insolvență CITR, membru al Departamentului de Pregătire profesională și Audit al CITR
Rolland Szabo, Managing Partner, Casa de Insolvență RAVA – ”Secvențe de drept comparat internațional în legislația insolvenței. România versus Ungaria.”
Nicoleta Răduță, Executor Judecătoresc – ”Rolul executorului judecătoresc în procedura de insolvență a persoanelor fizice”

Parteneri: Rominsolv, CEC Bank și CITR.

Evenimentul este susținut de INNPIși UNPIR.

Parteneri media: Agerpres, Editura Integral și Business Editors.

Pentru a participa vă rugăm să completați Formularul de înregistrare.

Agendă:

09:00-09:30 Înregistrarea participanţilor şi welcome coffee
09:30-11:30 Sesiunea I
11:30-12:00 Business networking coffee break
12:00-14:00 Sesiunea a II-a
14:00-15:00 Business lunch

Persoană de contact:
Mihaela Odică, Marketing Manager, Legal Magazin, mihaela.odica@legalmagazin.ro.

Despre Legal Magazin
Bazele Legal Magazin & Legal Magazin Events au fost puse de o echipă cu experiență semnificativă în media și în piața realizării de evenimente corporate. Scopul acestui proiect este acela de a oferi o platformă de promovare și informare pentru mediul de afaceri, pentru societățile de avocatură, dar și pentru celelalte profesii liberale din România.
Proiectul nostru cuprinde publicația Legal Magazin, divizia specială de evenimente Legal Magazin Events și site-ul legalmagazin.ro. Conținutul actualizat și variat, cu accent pe avocatura de business, legislație și mediul corporate, dar și noua interfață dinamică, fac din legalmagazin.ro un portal unic în mass-media de profil.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *