Search
Joi 11 August 2022
  • :
  • :

Conferința Forumul Dreptului Muncii. Cu cine modernizăm România?

Legal Magazin are plăcerea să vă anunțe organizarea ediției a IV-a a conferinței Forumul Dreptului Muncii. Cu cine modernizăm România?, eveniment care se va desfășura joi, 23 februarie 2017, în sala Ninel Chiriacescu din cadrul CCIR Business Center (Bulevardul Octavian Goga, Nr. 2, București).

După Bulgaria, România înregistrează cea mai scăzută pondere a populației care este inrolata în ciclul primar și secundar al educației din totalul populației (19%), față de media UE (24%). România înregistrează cea mai scăzută pondere a studenților (facultate + master) în totalul populației (2,6 %). Ponderea cheltuielilor cu educația în PIB este cea mai scăzută din Uniunea Europeană.

Din păcate, forța de muncă necalificată a crescut în ultimii ani. Deficitul de forță de muncă mediu calificată se va accentua în următoarea perioadă dacă nu se va face ceva concret pentru dezvoltarea învățământului profesional și a uceniciei.

Actualul Executiv are ținte foarte ambițioase pentru stimularea creării de noi locuri de muncă și pentru ca angajații să primească salarii decente și motivante , care să stopeze migrația forței de muncă în statele bogate. România a pierdut peste 3 milioane de oameni (în general forță de muncă bine calificată – medici, profesori, ingineri, maiștri, muncitori, constructori, etc.) după 1990.

Alături de reducerea birocrației și a corupției, de diminuarea fiscalității și dezvoltarea infrastructurii, flexibilizarea pieței muncii este o cerință majoră a companiilor românești și multinaționale.

În cadrul Forumului Dreptului Muncii vor fi prezentate soluții pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor și pentru corelarea programei școlare cu cerințele pieței ( învățământul professional dual).

Formul Dreptului Muncii va arăta câte litigii de muncă există în prezent pe rolul instanțelor și cât de afectat este bugetul instituțiilor de stat, al companiilor private și de stat care au fost date în judecată de foști angajați disponibilizați. În acest context, vom afla ce soluții propun avocații pentru soluționarea rapidă a conflictelor de muncă și pentru diminuarea pierderilor societăților private, precum și a instituțiilor și companiilor de stat.

Totodată, vom prezenta avantajele unor soluții software în domeniul resurselor umane.

Concluziile evenimentului vor fi prezentate în revista Legal Magazin.

Parteneri: CCIR, ARAMT, Magda Volonciu & Asociații, Cabinet de avocat Gruia Dufaut;

Parteneri media: Privesc.Eu, RisCo – Business Intelligence.

Teme de dezbatere

Disponibilitatea și competența resurselor umane;

Combaterea muncii fără forme legale;

Codul Muncii – factor de echilibru pe piaţa muncii;

Litigii de muncă – jurisprudență, restrospectivă a ultimilor doi ani;

Avantajele disponibilizărilor colective pentru angajați și pentru angajatori;

Corelarea programei școlare cu cerințele pieței (învăţământul profesional dual);

Perspectivele angajării de forţă de muncă în următorii ani;

Soluții sofware în domeniul resurselor umane.

Audienţă

Manageri, antreprenori, directori juridici şi de resurse umane din societăți multinaționale, din companii şi instituţii de stat, reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi ai inspecției Muncii, ANOFM, avocaţi, magistraţi, profesori de dreptul Muncii, mediatori, OnG-uri, mass-media.

Vorbitori

Sesiunea I

Adrian Marius Dobre, Secretar de Stat, Ministerul Muncii și Justiției Sociale;

Maria Motântău, Șef Serviciu Direcția Control Relații de Muncă, Inspecția Muncii;

Magda Volonciu, Managing Partner, Magda Volonciu & Asociații;

Mihaela Nitu, Avocat Senior, Cabinet de Avocat Gruia Dufaut – “Reorganizarea societății: exemple de bună practică din perspectiva dreptului muncii”.

Mihai Cioc, conferențiar universitar la ASE, expert PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni);

Sesiunea a II-a

Corina Gonteanu, Director strategic de marketing pentru Europa, ManpowerGroup;

Silvia Vlăsceanu, Director General ACUE (Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie) – “Corelarea curriculei universitare cu piața muncii”.

Zoica Vlăduț, Director Adjunct, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) – “Învățământul dual, forma de organizare a învățământului profesional și tehnic – soluții pentru integrarea tinerilor pe piața muncii”.

Camelia Slivneanu, Director Executiv, Asociaţia Română a Agenţiilor de Muncă Temporară (ARAMT), “Perspectivele relației de muncă în următorii ani”.

Agendă eveniment

08:45 – 09.30 – Înregistrarea participanţilor și welcome coffee;

09:30 – 11:30 – Sesiunea I;

11:30 – 12:00 – Business networking coffee break;

12:00 – 14:00 – Sesiunea a II-a;

14:00 – 15:00 – Business lunch & networking;

Contact

  • Mircea Fica, Senior editor, legal Magazin: 0732 903 216, mircea.fica@legalmagazin.ro;
  • Roxana Biga, Sales Manager, legal Magazin; 0736.366.192, office@legalmagazin.ro;

Formular de înregistrare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *