Search
Marti 22 Octombrie 2019
  • :
  • :

Peste 3.000 de spectatori la a doua ediție a Salonului Calului

Seara-Cailor-6-mic-(2)A doua ediție a Salonului Calului, cel mai mare eveniment din România dedicat echitației ca activitate sportivă, de divertisment și de afaceri, s-a încheiat duminică seară, marcând un eveniment de înalt profesionalism în echitația din România,  precum si o revenire la atmosfera Micului Paris, în vremea când echitația și stilul de viață rafinat făceau parte din cotidianul elitei bucureștene. Peste 3.000 de spectatori au asistat, în cele 4 zile de eveniment, la un spectacol de înaltă clasă, îmbinând rafinamentul cu elementele de mare spectaculozitate, performanța sportivilor și celor 150 de cai concurenți cu  show-urile originale, pe cai.

Printre personalitățile prezente la eveniment s-au numărat Maria Băsescu, ASR Principele Nicolae al României, reprezentanți ai mediului de afaceri din România, membri  ai corpului diplomatic din 8 ambasade și ambasadori din 5 țări, personalități din domeniul sportului, culturii, mass-media.

Salonul Calului s-a desfășurat în perioada 26-29 septembrie 2013, sub egida Clubului de echitație Equestria situat pe DN1, în apropierea Bucureștiului.

Programul de spectacol ecvestru a inclus: parade, acrobații, voltije, dresaj, parade si exercitii ale copiilor incalecand ponei, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, demonstatii ale Jandarmeriei calare, show-ul ecvestru ”Istoria Cavaleriei”, Parada mașinilor de epocă “Oldies, but goldies” – proba sportivă de ștafetă ”Recunoașteți personajul”, proba sportivă cu Jocker Equestria ș.a.) și competițional (probe sportive pentru toate categoriile de cai și călăreți, inclusiv pentru copii și pentru amatori, probe de sărituri demonstrative și întreceri integrate în show-uri ecvestre, dar si proba tradițională, Bucharest Grand Prix – Marele Premiu al Municipiului București, cea mai dificilă din cadrul concursului sportive.

Premiera absolută a acestei ediții a fost  reprezentația nocturnă “Seara cailor” – “La Nuit du Cheval”, care a purtat publicul într-un spectacol de poveste, introducându-l în arta dresajului ecvestru de înaltă școală (tip Școala spaniolă de dresaj). Programul a inclus numere de acrobații călare, o școală de înalt dresaj cu un spectacol elaborat de sunet și lumini, cu influențe din basmele și folclorul  românesc: (Calul înaripat, Caruselul, Balaurul, Turnir medieval), precum și o reprezentație de dresaj natural.

Partea competițională a evenimentului a inclus Trofeul Equestria și Concursul de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului București, aflat la a treia ediție consecutivă.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *