Search
Luni 22 Iulie 2024
  • :
  • :

Soluții pentru portofoliile de creanțe

Tagor, dezvoltatorul imobiliar care colaborează în România cu fondul britanic Patron Capital, a lansat o nouă operațiune în România, Tagor Asset Management (TAM), care ca obiectiv găsirea de soluții, împreună cu băncile, la problema portofoliilor de creanțe ce blochează provizioane uriașe.

ofer„Băncile au început să intre în posesia a tot mai multe active depuse garanție pentru neperformante și acesta nu este, cu siguranță, obiectul lor de activitate. Tagor Asset Management, în parteneriat cu Patron Capital și cu alte fonduri, are experiența și susținerea financiară necesare și suficiente pentru a achiziționa sau a administra activele imobiliare aflate în proprietatea băncilor astfel încât să-și curețe portofoliile și să recupereze provizioanele. Venim cu o experiență semnificativă în domeniul imobiliar și resurse financiare substanțiale”, a declarat Ofer Lieberson (foto), proprietarul Tagor Asset Management (TAM).

„Cea mai mare problemă a băncilor nu o reprezintă neapărat vânzarea miilor de apartamente depuse garanție pentru credite ipotecare, ci garanțiile pentru împrumuturile contractate de companii și mă refer aici la terenuri de dimensiuni mari, proiecte rezidențiale sau comerciale neterminate, facilități de producție sau logistică cu utilitate unică și așa mai departe”, a explicat Ofer Lieberson.

Pentru acest gen de active trebuie realizate și implementate strategii de creștere a valorii activelor – inclusiv prin repoziționare și dezvoltare, dacă este nevoie, ceea ce implică servicii de management pentru finalizarea obiectivelor, marketing pentru vânzare, mentenanță zilnică pentru conservarea patrimoniului, plata taxelor și pazei, a utilităților etc, toate cântărind greu în serviciului unei bănci.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *