Search
Vineri 10 Iulie 2020
  • :
  • :

Tranzacţie importantă în sectorul auto

Avocații bpv Grigorescu Ștefănică au consiliat compania chineză de electronice Ningbo Joyson Electronic Corporation (Joyson Electronics) într-o tranzacție evaluată la 920 milioane de dolari, în urma căreia a fost achiziționată compania Key Safety Systems. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacții din sectorul auto de la începutul anului 2016.

Joyson Electronics, unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria auto din lume, a semnat contractul de achiziție a Key Safety Systems. Key Safety Systems este un producător american de sisteme de securitate pentru industria auto, cum ar fi airbaguri, volane, centuri de siguranță, care își desfășoară activitatea în 32 de locații din întreaga lume, printre care se numără și România, unde este prezentă în Arad și Hunedoara. Se preconizează că în urma acestei tranzacții va rezulta o companie cu vânzări anuale de 3 miliarde de dolari și aproximativ 20.000 de angajați.

În România, Joyson Electronics a fost asistat de echipa de avocați condusă de Anca Albulescu, Partener bpv Grigorescu Ștefănică, din care au făcut parte Nicolae Ursu (Avocat senior coordonator), Cristina Randjak (Avocat senior coordonator) și Sonia Vigdorovits (Avocat colaborator). Avocații au realizat raportul de due diligence în ceea ce privește toate aspectele de drept corporativ, drept comercial, drept imobiliar și dreptul muncii și au oferit consiliere cu privire la diverse aspecte ale tranzacției, alături de firma internațională de avocați, Gibson Dunn. Tranzacția este condiționată de obținerea aprobărilor necesare conform legislației în vigoare și de îndeplinirea altor condiții uzuale de încheiere.

Este a doua tranzacție în care bpv Grigorescu Ștefănică asigură serviciile juridice necesare pentru achizițiile Joyson Electronics în România. În 2014, firma de avocați a oferit asistență companiei chineze și filialei sale germane, Preh, în procesul de achiziție a companiei Quin, un producător german de elemente ornamentale pentru interiorul autovehiculelor, prezent în România prin fabrica din Brașov, în care lucrează peste 1500 de angajați. Joyson Electronics este o companie multinațională listată la bursa din Shanghai.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *