Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

5 Ani de Expresionism Balcanic la Clubul Ţăranului

katyusha_Paul_HiiterClubul Ţăranului Român în colaborare cu Artxpert prezintă evenimentul “5 Ani de Expresionism Balcanic” cu Paul Hitter şi Taraful de la Marşa la Clubul Ţăranului.

Curentul artistic „Expresionism Balcanic” – un mix exploziv între cultura tipic balcanică, mituri şi tradiţii, arta naivă, cultura rromă şi expresionism pur – a împlinit 5 ani. Evenimentul va fi marcat printr-o petrecere deschisă publicului larg sâmbătă 13 iunie, ora 20.00 la Clubul Taranului din Bucureşti, Bd. Kiseleff nr 3, intrarea Monetăriei. Invitaţi speciali: Nea Vasile şi Taraful de la Mârşa.

În 2010, pe 30 mai, la Bucureşti, la Clubul Taranului, artistul Paul Hitter lansa acest curent odată cu prima expoziţie personală de avengura din România. Erau prezenţi atunci, ca şi acum, pe scenă Nea Vasile şi Taraful de la Marşa, artistul fiind inventatorul conceptului de “vernisaj cu cântare”.

În aceşti 5 ani, Expresionismul Balcanic a fost marcat prin expoziţii şi evenimente în oraşe precum: Los Angeles, Las Vegas, Milano, Munchen, Marsilia, Paris, Praga, Salt Lake City, Kiev şi Bucureşti. Tablourile lui Paul Hitter au acompaniate de-a lungul timpului de muzică celor de la Gogol Bordello, Rona Hartner, sau de cântecele semnate de Taraful de la Marşă şi Taraful Haiducilor.
Rona_Hartner“Expresionismul Balcanic este poate unul dintre puţinele curente artistice româneşti contemporane. Zi de zi, vedem în jurul nostru copii la copii. Ei bine, eu am ales originalitatea şi nu m-am abătut de la acest drum. Vremuri bune, vremuri grele, mai ales vremuri grele, am fost mereu aici. Tablou după tablou Expresionismul Balcanic şi-a făcut drum şi şi-a văzut de drum. Am ajuns aici după foarte multă muncă, stăpânire de sine, sacrificii, şi mai multă muncă, curaj, perseverenţă, încăpăţânare. Publicul a venit, a plecat, uneori a cumpărat, unii au aplaudat, alţii au criticat, însă îmi urmez calea. Ne vom vedea cu siguranţă şi la 10 ani de Expresionism Balcanic” a declarat Paul Hitter.

Biletul costa: 20 de lei şi include un pahar de vin

Link eveniment Facebook: http://on.fb.me/1KeASgN.

Despre curentul artistic Expresionism Balcanic

Expresionism Balcanic – este un curent artistic creat de Paul Hitter, lansat în anul 2010 în Bucureşti, având la baza experienţa sa din Exil, acesta studiind şi trăind în Germania timp de 9 ani. Expresionismul Balcanic este un mix exploziv între cultura tipic balcanica, mituri şi tradiţii, arta naivă, cultura rromă şi expresionism pur. În 2014, Manifestul Expresionismului Balcanic este lansat de către artist împreună cu Galeria Artxpert.
Manifestul Expresionismului Balcanic poate fi găsit aici: http://popartxpert.blogspot.ro/2014/03/the-balkan-expressionism-manifesto.html

Despre Paul Hitter
Paul Hitter este un pictor româân, născut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiştilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel. Până în prezent, a expus în expoziţii personale şi de grup în: Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City. În prezent, trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii. Site-ul de prezentare Paul Hitter: www.paulhitter.com.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *