Search
Luni 30 Martie 2020
  • :
  • :

Alianța GFG se angajează să investească 1 miliard de Euro pentru transformarea combinatului LIBERTY Galaţi

 

  • Investiții de 1 miliard de Euro pe termen lung, pentru a crea un campion regional în industria oțelului
  • Modernizări majore ale capacităților de turnare, liniilor de laminare și de acoperire organică
  • Planuri pentru instalarea unui nou Cuptor cu Arc Electric care să contribuie la atingerea țintei de neutralitate privind emisiile de carbon până în 2030 (“CN30”)

 

În urma finalizării analizei strategice de 100 de zile, Alianța GFG și-a anunțat astăzi planurile privind transformarea LIBERTY Galaţi într-un campion regional în producția de oțel de înaltă calitate și începerea călătoriei sale spre neutralitatea amprentei de carbon.  Programul de investiții pe zece ani este în valoare de 1 miliard de Euro și include planuri pentru modernizări majore la capacitățile de turnare, laminoare și liniile de acoperire, precum și planuri privind instalarea unui Cuptor cu Arc Electric, pentru a reduce semnificativ emisiile de carbon și dependența de resursele naturale importate.

Comentând anunțul, Sanjeev Gupta (foto), Președintele Executiv al GFG Alliance, a spus: “Prin acest pachet investițional substanțial, pregătim LIBERTY Galaţi pentru a deveni un campion regional în producția de oțel, precum și începutul călătoriei către ținta de a avea emisii neutre de carbon pe care ne propunem să o atingem până în anul 2030. Atenția noastră se concentrează asupra implementării modernizărilor de echipamente care ne vor îmbunătăți spectaculos oferta de produse, ne vor reduce impactul asupra mediului și vor permite o mai mare flexibilitate operațională, prin planurile noastre de instalare a unui Cuptor cu Arc Electric.  Strategia noastră va asigura competitivitatea și sustenabilitatea LIBERTY Galaţi pe termen lung, astfel încât să poată reinvesti și continua să furnizeze locuri de muncă la nivel local, pentru generațiile următoare. Avem o mare încredere în angajamentul Guvernului României de a ne ajuta să dezvoltăm și mai departe Combinatul și să oferim beneficii economice angajaților, comunităților locale și – la nivel extins – României.”

Prin aceste investiții, LIBERTY Galaţi își va regenera procesele de turnare și cele de laminare și va investi, de asemenea, în noi linii de zincare și de acoperire organică.  Aceastea vor facilita dezvoltarea unui portofoliu sporit de produse plate și lungi, pentru a crește cota de piață în regiune și a urca nivelul de producție până la 4 milioane de tone pe an, în timp. În vederea îmbunătățirii competitivității operațiunilor, LIBERTY Galaţi va începe totodată construcția unei fabrici de var.

Bogdan Grecu (foto), Director General al LIBERTY Galaţi, a declarat: Avem acum un plan clar de transformare pe termen lung, care nu numai că ne va ajuta să contracarăm condițiile de piață nefavorabile pe termen scurt, ci ne va și permite să fim un partener preferat pentru clienți și furnizori, să ne întărim cota de piață locală și să ne reducem amprenta de carbon. Am fost foarte impresionat de angajamentul pe care toți colegii din Combinat l-au demonstrat atunci când am dezvoltat aceste planuri ambițioase și – împreună cu angajații noștri competenți și dedicați – suntem nerăbdători să devenim nava amiral a LIBERTY în producția de laminate plate”.

De la preluarea activității, în iulie 2019, GFG Alliance a oferit pentru LIBERTY Galaţi sprijin financiar și resurse semnificative care dau acum rezultate într-o serie de îmbunătățiri operaționale, inclusiv pornirea unei noi linii de tăiere în foi, lucrări la un nou preîncălzitor de aer pentru furnal și proiecte cu impact pe mediu. De asemenea, Combinatul a implementat și programe inovatoare care să permită angajaților și managementului să colaboreze pentru identificarea de oportunități și implementarea schimbării.

Neil Barrell (foto), Director General de Operațiuni al GFG Alliance, a declarat: „De când am achiziționat Combinatul, în iulie anul trecut, am colaborat strâns cu echipa  LIBERTY Galați pentru a înțelege în detaliu afacerea și a implementa o serie de inițiative, pornind de la repornirea și modernizarea liniilor de producție până la identificarea oportunităților de implementare a unor proiecte de eficientizare energetică. Aceste schimbări, împreună cu programul de investiții transformaționale pe care îl anunțăm astăzi, ne vor îmbunătăți considerabil performanța operațională și ne vor ajuta la realizarea planurilor privind neutralitatea de carbon. Sunt bucuros să colaborez cu Bogdan și echipa sa pentru a ajuta la valorificarea potențialului imens al LIBERTY Galați”.

LIBERTY Galați își continuă integrarea în afacerea internațională a LIBERTY Steel Group, care acum acoperă 200 de locații de producție din 10 țări, devenind a 8-a cea mai mare companie siderurgică din lume, cu excepția Chinei.

LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, o grupare internațională de întreprinderi și investiții deținută de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată în trei piloni industriali de bază; LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group, independenți unul de altul, însă uniți prin valori comune și având scopul de a crea un viitor durabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 10 țări și are venituri de 20 miliarde dolari SUA. Alianța GFG este lider în industria durabilă, cu misiunea de a deveni Neutră de Carbon până în 2030.

LIBERTY Galați a fost achiziționată la începutul lunii iulie 2019, împreună cu alte șase unități siderurgice importante și cinci centre de servicii din șapte țări europene. Acordul de 740 milioane Euro a făcut din LIBERTY Steel Group unul dintre primii zece producători de oțel la nivel mondial, cu excepția Chinei, cu o capacitate de laminare totală de peste 18 milioane de tone care acoperă o gamă largă de produse finite.

Liberty Galați este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forță de muncă de 7.500  de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an care deservește clienți din domenii precum: construcții, naval, petrolier și gaze, precum și producția de energie regenerabilă.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *