Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

Allen & Overy, avocații băncilor într-o finanțare majoră acordată Alro

Birourile Allen & Overy din București și Bratislava au oferit consultanță juridică sindicatului de bănci format din Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România, în calitate de coordonatori, și Raiffeisen Bank International, Banca Transilvania, UniCredit Bank, Garanti Bank și Intesa SanPaolo România, în calitate de creditori în legătură cu o facilitate de credit în valoare de aproximativ 68 milioane de dolari acordată Alro Slatina, pentru acoperirea nevoilor curente ale societății și a capitalului de lucru, precum și pentru investiții viitoare.

Alro Slatina este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate și una dintre cele mai mari companii din România.

Echipa RTPR Allen & Overy a acordat consultanță pe probleme de drept românesc și i-a inclus pe Alexandru Retevoescu (Partner), Poliana Gogu-Naum (Counsel) și Alexandru Coraș (Associate). Echipa de avocați din biroul Allen & Overy din Bratislava a acordat consultanță în legătură cu aspectele de drept englez ale finanțării și a fost coordonată de Attila K Csongrady (Counsel) și i-a inclus pe Peter Redo (Senior Associate calificat în drept englez) și Petra Dzubakova (Lawyer).

 

Poliana Gogu-Naum (foto) a declarat: „Suntem onorați și mândri că am asistat încă o dată creditorii la finanțarea Alro. Avem o relație de lungă durată cu băncile, pe care le-am consiliat și în legătură cu finanțarea anterioară acordată Alro. Această tranzacție este o recunoaștere a valorii practicii noastre de drept bancar și finanțări în Europa Centrală și de Est și o dovadă a faptului că adeseori clienții încredințează echipei Allen & Overy cele mai complexe tranzacții.

Poliana este recomandată în Legal 500, ediția din 2018, în secțiunea banking & finance, iar în IFLR1000 ediția 2019 este clasată în categoria Highly regarded. „Poliana este un avocat excelent cu o experiență solidă și care se concentrează pe obținerea rezultatului dorit pentru noi. Este foarte implicată și devotată.” (declarație a unui client publicată în IFLR1000 2018)

Suntem încântați că am fost implicați într-o altă finanțare de referință guvernată de legea britanică în Europa Centrală și de Est, prin A&O Bratislava și că am asistat o companie de o importanță semnificativă în regiune precum Alro să obțină cu succes această finanțare. Chestionarele noastre de piață regulate arată că legea engleză câștigă popularitate în regiune în mod constant atât în rândul creditorilor, cât și al împrumutaților ca cea mai sigură și mai predictibilă opțiune pentru tranzacții transfrontaliere, iar această tendință nu a fost afectată de votul din 2016 în favoarea Brexit-ului.”, a declarat Attila K Csongrady.

Attila este clasat ca avocat de top în Chambers, Legal 500 și IFLR1000. „Este un coordonator și negociator remarcabil, iar calificarea și experiența sa în drept englez îi conferă un avantaj semnificativ în gestionarea tranzacțiilor regionale.” (declarație a unui client publicată în Chambers Global 2017)

Practica de banking & finance a Allen & Overy este recunoscută în ghidurile juridice internaționale ca „lider regional pe piața din Europa Centrală și de Est”. Valoarea și expertiza acesteia sunt apreciate de către clienți care consideră că „practica de drept bancar a Allen & Overy este deschizătoare de drumuri, afirmând: ‚Sunt inovatori în implementarea structurilor și a soluțiilor, iar în negocieri sunt convingători și constructivi. Au o înțelegere foarte bună a afacerii și sunt adevărați pionieri în multe tranzacții’.” (declarație a unui client publicată în Chambers Europe 2018)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *