Search
Joi 9 Iulie 2020
  • :
  • :

CMS: Așteptări optimiste privind investițiile de private equity în România

CMS România, în colaborare cu Pedersen&Partners, a găzduit la finele săptămânii trecute la București un eveniment dedicat viitorului investițiilor de private equity în România


Firma internaţională de avocatură CMS, în colaborare cu compania Pedersen&Partners Executive Search, a găzduit la finele săptămânii trecute o conferinţă dedicată “Private Equity”.


Evenimentul a reunit unii dintre principalii actori ai pieţei fondurilor de private equity din România şi străinătate şi a inclus discuţii pe marginea unor subiecte de mare interes referitoare la domeniul fondurilor de private equity şi de investment banking din România și din regiune.

Participanţii au discutat atât despre perspectivele pe care fondurile de private equity le au în România și în Europa de Sud-Est, dimensiunea tranzacţiilor, sectoarele cheie – cu oportunităţi investiţionale ridicate, provocările asociate cu gestionarea portofoliului de companii și strategiile de exit ale fondurilor de private equity, precum şi despre factorii geopolitici care pot influența activitățile investiționale și despre apetitul pentru dezvoltare internațională a fondurilor de investiții naționale din regiune.

Participanții au fost de acord că, deși există oportunități în toate domeniile, sectoarele care prezintă cel mai mare potențial de creștere sunt sănătatea, bunurile de consum (FMCG), e-commerce, serviciile logistice.

A existat, de asemenea, un consens referitor la evoluția pe termen scurt și mediu a pieței naționale și regionale, majoritatea experților prezenți fiind optimiști în ceea ce privește atractivitatea investițională a României și a regiunii. Piața rămâne stabilă, cu o valoare ridicată și un grad de performanță susținut. Stabilitatea și predictibilitatea vor continua, totuși, să joace un rol important, date fiind caracteristicile geopolitice din regiune.

Horea Popescu, Partener în cadrul CMS România şi coordonatorul departamentului Corporate şi M&A, a declarat:

„Dezbaterile din cadrul conferinţei au evidențiat faptul că trendul de creștere inițiat în urmă cu câțiva ani a fost reconfirmat, atât de realitatea investițională din piață, cât și de optimismul principalilor actori naționali și regionali, care se menține în ceea ce privește oportunitățile de investiții. Sperăm să asistăm la o creștere a numărului și dimensiunii tranzacțiilor. ”

Mona Neagoe, Partener Pedersen & Partners şi Country Manager România, a comentat:

„Discuțiile au reafirmat interesul pentru România al fondurilor de investiții, rezultând un optimism moderat pe termen scurt, dar solid pe termen lung, în strânsă legatură cu creșterea predictibilității și dimensiunii pieței.

Față de discuțiile din anii anteriori, pare că acum este mai multă flexibilitate pentru tichete mai mici.

Distincția între achiziția unei companii și achiziția unui business, precum și schimbul de generație în antreprenoriatul românesc au fost puncte de dezbatere interesante.”

Gabriel Sidere, Managing Partner CMS România, a declarat:

„Întâlnirea a fost o expresie a interesului investițional pentru regiune, care sperăm să crească în anul următor.

Vreau să mulțumesc în mod special membrilor panelului de discuţii pentru o analiză complexă, pertinentă și foarte bine argumentată a pieței de private equity. ”

La eveniment au participat peste 100 de reprezentanți ai fondurilor de private equity din România şi străinătate, incluzând companii și fonduri de investiții precum ForeVest Capital Partners, Mid Europa Partners, NEPI Rockcastle, Rothschild & Co, Unicredit și Value4Capital.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *