Search
Sambata 21 Mai 2022
  • :
  • :

Consiliul Concurenţei: Maria Trading și Agro-Chirnogi vor prelua Agrirom

Consiliul Concurenţei a anunțat, într-un comunicat, că analizează tranzacția prin care scompaniile Maria Trading SRL și Agro-Chirnogi SA intenționează să preia Agrirom SRL.

Maria Trading SRL are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al animalelor vii, iar principalul obiect de activitate al firmei Agro-Chirnogi îl reprezintă cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

Agrirom activează în sectorul producerii și comercializării de cereale (cu excepția orezului), culturilor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de autoritatea în domeniu.

Consiliul Concurenței este singura autoritate responsabilă cu aplicarea regulilor de concurență, având ca principală misiune protejarea consumatorilor de practicile ce pot distorsiona funcționarea pieței libere. Activitatea instituției se desfășoară pe două componente: una preventivă, de monitorizare și supraveghere a piețelor, și una corectivă, de sancționare a abaterilor de la un comportament concurențial normal.

În acelaşi timp, Consiliul Concurenţei are rolul de autoritate naţională de contact în domeniul ajutorului de stat între Comisia Europeană, pe de o parte, şi instituţiile publice, furnizorii şi beneficiarii de ajutor de stat, pe de altă parte.