Search
Luni 16 Decembrie 2019
  • :
  • :

[CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 2/2018 – eveniment cu rază lungă de acțiune

După 3 ani de căutări, imaginația și pasiunea au dat rod și fructul s-a copt. Revista Legal Point, reverența editorială făcută de grupul Universul Juridic  în fața comunității căreia i se adresează, a devenit o voce, una care s-a auzit, clară și inconfundabilă, în după amiaza zilei de 12 februarie 2019, în Sala Rondă a hotelului InterContinental din București, la ceremonia lansării ediției nr. 2/2018.

Peste 200 de oaspeți – o formulă ”crème de la crème”, prelevată din spațiul profesiilor liberale din România – au venit să descopere conținutul noii ediții dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri, să aplaude premianții Galei și să se bucure de intervenția oaspetelui de onoare al ediției și al serii, binecunoscutul scriitor și filozof Andrei Pleșu.

Cuvântul de întâmpinare a asistenței a fost rostit de Nicolae Cîrstea, fondator al Grupului Universul Juridic și publisher, dar și de tandemul de profesioniști care a gestionat ediția lansată – Cornel Dărvașan și Claudiu Pamuc, directorul, respectiv directorul editorial al revistei. „LEGAL POINT este un proiect inedit pentru zona juridică; prin el încercăm să ducem lumea juridică către exteriorul ei și, de asemenea, să aducem lumea dinafara spațiului juridic în interiorul acestuia, pentru a reuni sub numitorul comun al excelenței valorile autentice pe care le respectăm”, a subliniat în deschiderea serii Nicolae Cîrstea, președintele Grupului Universul Juridic.

A existat un moment în care au transmis câte un mesaj partenerii Galei LEGAL POINT, parteneri care au făcut posibilă organizarea evenimentului. Rând pe rând, Adrian Măntoiu, Managing Director – Wolters Kluwer România, Irina Rahmanov – Managing Partner – Academia de Traduceri și Cristian Iuga, Director General – AvoApp Soft, au subliniat importanța alăturării brandurilor pe care le reprezintă acestui moment special, Gala Legal Point, un punct de referință și sărbătoare din agenda comunității de profil din România.

După mesajele partenerilor, talentatul artist Ciprian Istrate a încălzit atmosfera cu un moment folcloric aplaudat cu căldură de public. Ulterior, s-au adresat asistenței invitatul special al ediției LEGAL POINT, Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications – JTI România, prof. univ. dr. Valeriu Stoica, avocat, fost viceprim-ministru și ministru al Justiției, dar și acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, istoric și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prezențe rarissime, care au ridicat, prin intervențiile lor, temperatura termometrelor spirituale.

acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române

Seara și-a consumat și momentul ei maxim: Andrei Pleșu. scriitor și eseist, estetician și istoric al artei, fost ministru al Culturii și al Afacerilor Externe, dar și protagonistul interviului de referință al ediției LEGAL POINT, a glosat în intervenția sa multașteptată pe tema dreptului de (nu) fi informat în România zilelor noastre, făcând referiri critice argumentate și pline de umor la adresa presei de astăzi.

Andrei Pleșu

În continuarea serii, s-au succedat la microfonul Galei reprezentanți de seamă ai profesiilor juridice din România și Republica Moldova, care au transmis mesaje emoționate, pasionale pe alocuri, pline de har și accente optimiste: Nicolae Bostan, vicepreședinte al Uniunii Administratorilor Autorizați din Republica Moldova, Emanoil Ploșniță, președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova, Gheorghe Florea, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, Nic Bălan, președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, Stelian-Emil Dincă, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătoresti și Bogdan Ciucă, membru în Consiliul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

Nic Bălan, președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România

Festivitatea de decernare a premiilor LEGAL POINT a dat și mai multă strălucire serii. Plachetele aurii, cu câte un laudatio gravat atent, au ajuns, rând pe rând în mâna laureaților: Lucia Hossu Longin, realizator TVR și Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, Ciprian Istrate, artist popular, Mirela Iovu, vicepreședinte CEC Bank, dar și Vasile Godîncă-Herlea, asociat coordonator, CITR Group.

Într-un context atât de special a avut loc și lansarea cărții prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, intitulată „Drepturile omului și ordinea mondială. Cum să trăim, într-o lume a schimbărilor excepționale”, (https://www.ujmag.ro/drept/diverse/drepturile-omului-si-ordinea-mondiala-cum-sa-traim-intr-o-lume-a-schimbarilor-exceptionale), volum publicat în luna ianuarie a acestui an de Editura Universul Juridic. Sensurile acestei interesante lucrări au fost deslușite de prof. univ. dr. av. Mihai Adrian Hotca, cel care a vorbit asistenței despre recenta apariție.

Seara s-a încheiat vibrant, în acorduri muzicale de succes, transpuse de soprana Mediana Vlad și tenorul Bogdan Lupea, dar și de tulburătorul duet Ramona GhioaldăCornel Darvășan.

prof. univ. dr. Valeriu Stoica

Gala LEGAL POINT s-a încheiat cu o cină festivă și o degustare de vinuri alese Avincis (amfitrion fiind Valeriu Stoica), o marcă a învingătorilor, pentru învingători. A fost o seară de excepție, care a stârnit entuziasm. O seară care a trecut ca o rachetă prin spațiul spiritual al participanților. Una luminoasă, cu rază lungă de acțiune.

Articol de Cristian Pavel
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *