Search
Vineri 24 Septembrie 2021
  • :
  • :

LeasePlan România a avut o creștere de 9,4% a cifrei de afaceri în primul semestru

Bogdan-Apahidean-Director-GLeasePlan România a înregistrat la finalul primului semestru din 2013 o cifră de afaceri de 20,9 milioane de euro, în creștere cu 9,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Și în privința portofoliului compania a anunțat o creștere similară – 9,1% comparativ cu primele 6 luni din 2012 – valoarea acestuia ajungând la 71,9 milioane de euro.

La finalul primelor șase luni ale anului, numărul total de autovehicule aflate în administrarea LeasePlan era de 7.575, în creștere cu 10,3% față de jumătatea anului 2012, compania deținând o flotă proprie de 6.760 de autovehicule.

„Creșterea anunțată de LeasePlan este una moderată, pe fondul unui număr restrâns de oportunități în prima jumătate a anului. Acest fapt, cauzat de reducerea consumului populației care, în cascadă, afectează și companiile deținătoare de parcuri auto, este confirmat și de scăderea accentuată a pieței auto noi (-26% în primul semestru). Suplimentar, piața de leasing operațional a fost afectată și de schimbările legislative din prima jumătate de an: limitarea deductibilității cu amortizarea în cazul autovehiculelor, dar și introducerea timbrului de mediu“, a afirmat Bogdan Apahidean (foto), Director General LeasePlan România.

În prima jumătate a anului, valoarea investiției totale în autovehicule a fost de 12,8 milioane de euro, LeasePlan menținându-se astfel în graficul estimării făcute la începutul anului potrivit căreia va investi în 2013 aproximativ 20 de milioane euro în achiziția de noi autovehicule. De asemenea, conform propriilor estimări, compania și-a păstrat în această perioadă poziția de lider de piață.

„Pentru al doilea semestru sperăm într-o revenire a pieței, de aceea ne menținem estimarea de a  atinge 8.400 de autovehicule în administrare la finalul anului“, a mai spus Bogdan Apahidean, Director General LeasePlan România.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *