Search
Vineri 14 Iunie 2024
  • :
  • :

Noi facilităţi pentru companiile afectate de conflictul din Ucraina

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 36/2022 introduce noi măsuri de protecție socială  pentru angajați, în contextul conflictului din Ucraina și a sancțiunilor internaționale adoptate împotriva Federației Ruse și Belarusului.

Astfel, companiile românești a căror activitate este afectată de pe urma războiului şi/sau a sancțiunilor internaționale şi care se văd obligate să trimită salariați în şomaj tehnic, pot beneficia în anumite condiţii de facilitatea acoperirii de către Stat a plăţii indemnizaţiilor  de şomaj. Modalitățile concrete de implementare a OUG au fost precizate prin Ordinul  nr. 705/202, publicat și intrat în vigoare la data de 27 aprilie 2022.

De la data intrării în vigoare a OUG și până la 31 decembrie 2022, măsura decontării indemnizaţiei de şomaj tehnic se aplică în cazul suspendării contractelor de muncă ale angajaților din cauza întreruperii sau reducerii temporare a activității in baza art. 52 (1) lit. c) din Codul Muncii.

Pentru a beneficia de plata de către stat a indemnizației de șomaj tehnic, o societate trebuie să îndeplinească mai multe condiții și să urmeze o procedură specială.

Mai multe informații, pe gruiadufaut.com.