Search
Vineri 1 Martie 2024
  • :
  • :

NOVOMATIC România continuă demersurile pentru un mediu competitiv și legal în industria jocurilor de noroc

 
Echipamentele de joc contrafăcute sunt accesibile din punct de vedere financiar, iar operatorul poate realiza câștiguri considerabile, în cazul în care sunt asociate cu un procentaj mic de câștig. Cu toate acestea, pe termen lung, operatorul riscă să-și piardă clienții sau să aibă plăți nejustificat de mari. Datorită prețului de achiziție foarte accesibil, echipamentele de joc contra-făcute sunt întotdeauna o sursă pentru exploatarea ilegală. În acest caz, ,,operatorul” riscă de fie sancționat, conform prevederilor legale, atât din punct de vedere pecuniar, cât și din punct de vedere civil sau penal.

NOVOMATIC România susține demersuri, în mod constant, pentru a lupta împotriva pirateniei de orice tip și pentru a proteja clienții de atacurile cibernetice ce pot pune în pericol business-urile acestora.

Prin introducerea echipamentelor contrafăcute în cadrul locațiilor, corelată cu săvârșirea altor infracțiuni, organizatorii își asumă riscuri extrem de mari. În plus față de sancțiunile de natură penală pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală (marcă, desen industrial, drept de autor, brevet de invenție etc.), în funcție de fiecare situație în parte, operatorii pot risca dosare penale pentru: comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, concurenţă neloială, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea/transportul de mărfuri-pirat etc.

De-a lungul anilor, NOVOMATIC România a avut repetate inițiative împotriva acestui fenomen. Printre acestea, organizarea de seminarii împreună cu reprezentanți ai Poliției Române, în cadrul cărora a informat organele de politie, implicate în combaterea acțiunilor de contrafacere, cu privire la modalitatea de identificare a mijloacelor de joc originale și diferențele care se pot observa pe mijloacele de joc copiate neautorizat, atât din punct de vedere hardware, cât și software. De asemenea, în lupta de a aduce conștientizare în industria jocurilor de noroc, Novomatic AG a deschis mai multe acțiuni în instanță.

În 2020, NOVOMATIC România a lansat un proiect prin care le oferă organizatorilor de jocuri de noroc posibilitatea de a-și salva reputația, pentru a-și desfășura activitatea într-un cadru legal și sigur atât pentru ei, cât și pentru jucători. Organizatorii pot preda echipamentele contrafăcute și pot beneficia de 500 euro discount pentru achiziția de echipamente noi, produse de NOVOMATIC, la prețuri speciale, prin opțiunea BUY-BACK. Prin intermediul acestei oferte, NOVOMATIC România a reușit să organizeze, la intervale regulate de timp, acțiuni de distrugere a acestor echipamente în condiții de siguranță. Până în prezent, au fost retrase de pe piață și distruse 691 de aparate.

,,În baza noilor norme legislative, o parte dintre echipamentele de joc de generație veche nu vor mai putea fi exploatate și nu vor mai beneficia de suport tehnic. Întrucât este necesară retragerea acestora de pe piață și înlocuirea acestora, pentru a preveni actele ilegale, inclusiv pirateria, NOVOMATIC România aduce în atenția clienților și partenerilor oferte imabatabile și extinde campania BUY-BACK, cu scopul de a menține același mediu competitiv și corect în industrie, pentru care a luptat mai bine de 32 de ani de piața din România.”, a declarat Valentin-Adrian Georgescu, CEO NOVOMATIC ROMÂNIA.

NOVOMATIC România continuă lupta împotriva pirateriei prin acțiuni ce vin în întâmpinarea clienților, care se pot bucura de un joc responsabi într-un mediu sigur, dar și în ajutorul operatorilor, care își pot desfășura activitatea într-un mediu competitiv, corect și legal.

Despre NOVOMATIC România

NOVOMATIC România, parte din Grupul NOVOMATIC, una dintre cele mai mari companii de tehnologie a jocurilor de noroc din lume, funcționează cu succes pe piața din România de 32 de ani. Compania este prezentă în toate sectoarele industriei jocurilor de noroc: aparate slot-machine, pariuri sportive, furnizor de VLT (automate jocuri video loterie), jocuri online, procesator de plăți, service, post service, piese de schimb etc. NOVOMATIC România își ghidează business-ul după sloganul: ,,Continuăm să inovăm pentru succesul dumneavoastră!”, dispune de know-how-ul Grupului NOVOMATIC și reușește să asigure un nivel internațional de performanță și profesionalism, prin soluții adaptate nevoilor și cerințelor clienților.