Search
Vineri 18 Octombrie 2019
  • :
  • :

OMV Petrom mărește producţia de gaze din Gorj

Sistem livrare gaze Hurezani_2OMV Petrom prezintă trei proiecte majore de investiţii din judeţul Gorj, cu o valoare cumulată de aproximativ 365 milioane de euro, din care 310 milioane de euro au fost deja investite.

Investiţiile din ultimii ani au transformat judeţul Gorj în regiunea cu cea mai mare producţie de gaze din portofoliul OMV Petrom.

”Datorită investiţiilor ridicate, în urma cărora am avut mai multe descoperiri în ultimii ani, Gorj a devenit o regiune de top în producţia de gaze, care asigură în prezent 40% din producţia de gaze a OMV Petrom. Este o adevărată realizare faptul că am că am reuşit să revigorăm exploatarea hidrocarburilor din județul Gorj cu ajutorul investiţiilor şi tehnologiilor moderne, în ciuda unui istoric de 130 de ani în exploatarea hidrocarburilor”, declară Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Upstream.
Principalele obiective ale OMV Petrom în cele trei proiecte din judeţul Gorj se referă la asigurarea necesarului de gaze pentru piaţa din România şi creşterea standardelor de calitate pentru gazele livrate. Proiectele implică forarea de noi sonde pentru creşterea producţiei, precum şi modernizarea instalaţiilor şi a infrastructurii pentru a creşte calitatea livrărilor de gaze în sistemul naţional.
Din bugetul total de aproximativ 365 de milioane de euro pentru 2008-2018, 310 de milioane de euro au fost deja investite, iar diferenţa de 55 de milioane de euro se estimează să fie utilizată în perioada 2015-2018.
Prezentarea proiectelor din judeţul Gorj:
 Sistemul de livrare a gazelor de la Hurezani. Proiectul a fost finalizat în 2010. Dezvoltarea sistemului de gaze de la Hurezani a fost esenţială pentru a facilita livrările de gaze în sistemul naţional de transport.
 Dezvoltarea zăcământului Totea Deep. Zăcământul Totea Deep a fost identificat în 2011 şi este una dintre cele mai importante descoperiri de gaze onshore din România din ultimii ani. În cadrul proiectului au fost forate cinci sonde de mare adâncime şi a fost construită infrastructura asociată.
 FRD Bustuchin. Se estimează ca acest proiect va permite creşterea producţiei de gaze din zonă prin forarea a 21 de sonde noi (6 au fost deja forate). De asemenea, va fi modernizată infrastructura de producţie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *