Search
Vineri 22 Septembrie 2023
  • :
  • :

Parteneriat Coca-Cola – Heineken. Țuca Zbârcea & Asociații acordă suport juridic

Coca-Cola HBC România a intrat în acționariatul platformei de comerț online Stockday, dezvoltată de Heineken România, prin cumpărarea a jumătate din capitalul social al firmei. Tranzacția a primit recent aprobarea Comisiei Europene.

Andreea Oprișan, Horia Ispas și Sergiu Crețu

Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistența juridică firmei Coca-Cola HBC România în tranzacția prin care liderul industriei locale de băuturi achiziționează 50% din capitalul social al Stockday, platforma de comerț online business-2-business, dezvoltată de producătorul de bere Heineken România. Platforma va asigura distribuția produselor din portofoliile ambelor companii, în București și alte județe.

Echipa de avocați din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații a fost coordonată de Horia Ispas, Partner (corporate/M&A), beneficiind de aportul substanțial al lui Sergiu Crețu, Managing Associate (corporate/data privacy/IP) și Andreea Oprișan, Managing Associate (competition).

Suntem onorați și încântați că am pus umărul la implementarea unei tranzacții de referință pe piața locală, parteneriatul dintre cei doi giganți în domeniul băuturilor aducând plus valoare segmentului de distribuție și, implicit, sectorului retail și HoReCa din România. Mulțumim Coca-Cola HBC România pentru că ne-a încredințat acest mandat și mulțumim întregii echipe de profesioniști din departamentele juridic, financiar și public affairs din cadrul Coca-Cola HBC România, cu care a fost o plăcere să colaborăm în toată această perioadă

Horia Ispas, Partener al Țuca Zbârcea & Asociații

Avocații Țuca Zbârcea & Asociații au acordat consultanță generală privind aspectele societare și de M&A ale tranzacției, incluzând analiza de tip due-diligence, asistența în ceea ce privește structurarea tranzacției și aspectele de guvernanță corporativă, precum și asistență în semnarea documentelor tranzacției și pe durata closing-ului. De asemenea, o echipă specializată în dreptul concurenței a asigurat consultanța cu privire la implicațiile legislației în domeniul concurenței.

The Coca-Cola Company are sediul central în Atlanta, Georgia, SUA. Coca-Cola HBC România, denumirea sub care activează în țara noastră producătorul de băuturi carbogazoase, este membră a Grupului Coca-Cola Hellenic.

Compania producătoare de bere cu capital olandez a intrat pe piața din România în anul 1998, sub numele de Brau Union, care în 2007 și-a schimbat numele în Heineken. Principalii concurenți în România sunt: Ursus, InBev și URBB.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *