Search
Marti 2 Iunie 2020
  • :
  • :

RADET vrea să crească prețul gigacaloriei pentru agenții economici

radetRADET propune Consiliului General al Municipiului București majorarea tarifelor de facturare a energiei termice pentru agenții economici, conform unui proiect de hotprâre aflat în dezbatere publică. În cadrul documentului se sugerează și creșterea tarifului plătit de populație pentru gigacalorie.

Astfel, tariful pentru facturarea energie termice  prin puncte termice urbane pentru agenții economici crește de la 252,17 lei/gigacalorie (fără TVA) la 329,3 lei/gigacalorie (fără TVA), adică o creștere de 30,6%. În același timp, RADET cere și majorarea tarifului pentru transportul energiei termice pentru agenții economici cu puncte termice proprii de la 212,95 lei/gigacaloria la 296,49 lei/gigacaloria, fără TVA, adică o creștere de 39,2%. RADET motivează această majorare a tarifelor prin faptul că autoritatea de reglementare ANRE a aprobat încă din februarie creșterea prețurilor de facturare a energiei termice de către producătorii de energie termică pentru agenții economici, dar și pentru populație. Nemajorarea prețului de facturare la agenții economici a dus la pierderi suplimentare ale RADET, se arată în proiectul de hotărâre. În proiect nu se arată care sunt pierderile societății de termoficare din București pentru faptul că nu au majorat prețul gigacaloriei pentru populație, în condițiile în care ANRE a aprobat  și aici creșterea prețului de facturare la producătorii de energie termică.

Proiectul se află deocamdată în dezbatere publică. Pentru a intra în vigoare acesta va trebui aprobat de consilierii generali.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *