Search
Joi 16 Septembrie 2021
  • :
  • :

Dentons asistă NEPI Rockcastle în finanțări pentru proiecte verzi

Dentons a asistat NEPI Rockcastle Group, investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est, în legătură cu două finanțări care se încadrează în strategia de sustenabilitate a grupului.

Prima finanțare este un nou împrumut pentru proiecte verzi pus la dispoziție de International Finance Corporation, ca parte a programului de sprijin împotriva efectelor pandemiei Covid-19, și va fi alocat activelor verzi ale grupului din România.

A doua finanțare constituie o extindere a unei facilități revolving existente, oferită de un sindicat de creditori condus de BRD – Groupe Société Générale SA și Garanti BBVA, prin care se introduc și elemente de ESG (Environmental, Social and Governance).  Aceste finanțări,  împreună cu alte credite revolving deja acordate grupului sunt menite să  consolideze lichiditatea grupului NEPI Rockcastle.

Prima facilitate revolving cu caracter ESG a fost încheiată de NEPI Rockcastle  în decembrie 2019. Aceste doua finanțări încheiate în luna iulie fac parte din strategia de finanțare verde adoptată de NEPI Rockcastle și urmează altor două facilități de credit revolving, extinse în ultimele șase luni, care de asemenea sunt legate de implementarea cadrului financiar verde al grupului.

În total, portofoliul de împrumuturi verzi și/sau cu caracter ESG și de facilități revolving al NEPI Rockcastle ajunge la aproximativ  643,5 milioane de euro.

Simona Marin, partener, care conduce echipa de banking a Dentons București, împreună cu Sandra Constantin, asociat în cadrul echipei, a oferit consultanță cu privire la toate tranzacțiile menționate mai sus, de la etapa de negociere a termenilor principali până la închidere tranzacțiilor, inclusiv în ceea ce privește alinierea acordurilor cu strategia verde a grupului NEPI Rockcastle.

În ceea ce privește aspectele juridice ce țin de dreptul olandez, echipa a fost asistată de biroul Dentons Amsterdam, condus de partenerul Marcel Janssen și asociații Shivaughn Tets și Daan Overwater.

Dentons cuprinde peste 20.000 de profesioniști, inclusiv 12.000 de avocați în mai mult de 200 de birouri din peste 80 de țări.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *