Search
Miercuri 26 Februarie 2020
  • :
  • :

A fost lansat un proces de branduire a RADET

Administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea, a anunțat că a fost lansat un proces de branduire a regiei de termoficare.

“Am început un program – dacă vă vine să credeți – de branduire a RADET. (…) Nu știu dacă bucureștenii au observat acest aspect, pe care eu îl văd în fiecare zi. Când se fac intervenții ale celor de la RADET, oamenii încă nu au uniformă pe care să scrie “RADET”.

Uneori, costumele de protecție pe care le folosesc au niște branduri de băuturi carbogazoase, iar acest lucru este extrem de deranjant, pentru că, fiind vorba de lucrări de infrastructură, nu numai că trebuie să știm cine face acest gen de lucrări, ca să știm sigur că nu se fac prostii, ci și că este un tip special de activitate care implică și niște chestiuni de siguranță publică.

Trebuie să știm că acele lucrări sunt făcute de cine trebuie”, a declarat Piperea în cadrul forumului “Strategia Energetică a Capitalei”.

El a apreciat de asemenea că avantajele încălzirii în sistem centralizat nu sunt suficient cunoscute.

“Sper că ,în curând, în București, pe autobuzele RATB, să înceapă să apară brandul RADET, pentru că această formă de încălzire are niște avantaje pe care noi – nu știu, din comoditate, din obișnuință, din prejudecățile pe care le avem împotriva a orice înseamnă sistem public – nu le observăm.

În primul rând, energia termică livrată în sistem centralizat este mai comodă, mai puțin poluantă, mai eficientă și mai stabilă. Desigur, cu condiția ca o astfel de afacere să fie organizată, condusă și gestionată cu atenție și onestitate. Lucru care e posibil în orice companie publică, cu condiția ca aceste probleme să fie vizualizate, acceptate și stabilite ca țintă de dezvoltare, și nu ca elemente de blocaj mental, decizional”, a spus el.

Administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea, a anunțat că în urma fuziunii prin absorbție a ELCEN cu RADET va rezulta o singură societate, care va fi degrevată de datoria de 3,6 miliarde de lei pe care regia de termoficare o are în acest moment față de Electrocentrale București.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *