Search
Vineri 21 Ianuarie 2022
  • :
  • :

Despre noi

Prezentare Legal Magazin

Brandul LEGAL MAGAZIN a fost fondat în 2013, fiind preluat cinci ani mai târziu de către Grupul Universul Juridic. Revista tipărită omonimă are un număr de 6 apariții anuale, reprezentând singurul canal de informare în format print și online care panoramează și ”traduce” pentru mediul de afaceri din România preponderent problemele comunității profesiilor juridice (avocați, magistrați, executori judecătorești, notari, practicieni în insolvență, mediatori, evaluatori, experți tehnici, auditori etc). Este o platformă credibilă și utilă de informare și promovare pentru specialiștii care vor să se adreseze într-o manieră lecturabilă mediului de business pe care îl vizează.

Argumentul forte al revistei LEGAL MAGAZIN este acela că este realizată de jurnaliști experimentați, care relatează în exclusivitate pe piața media din România procupările și realizările comunităților juridice pe înțelesul celor din mediul de afaceri și nu numai. Respectivele ediții aduc mai aproape pe cei dintr-un domeniu de nișă, cel juridic, de profesioniști din alte domenii, comunicând despre preocupările lor, despre felul în care ei pot coopera și obține avantaje reciproce.

Există două categorii ale edițiilor LEGAL MAGAZIN: unele sunt axate pe anumite arii de exertiză ale celor din profesiile juridice, iar altele sunt consacrate unor anumite regiuni geografice. Seria regională a edițiilor LEGAL MAGAZIN a început în ianuarie 2019, odată cu apariția revistei dedicată Banatului, edițiile fiind consacrate unor regiuni geografice din România: Dobrogea (mai 2019), Transilvania (septembrie 2019), Oltenia (noiembrie 2019), din nou Banat (ianuarie 2020), Moldova (iunie 2020).

Aceste ediții speciale au urmărit și urmăresc să releve imaginea comunităților juridice locale, filele semnificative de istorie, personalitățile de vază din domeniul Dreptului din partea locului, performanțele profesionale notabile, cooperarea internațională, implicarea profesioniștilor în viața economică, socială, cultural-sportivă și a regiunilor, dar și modul în care profesiile juridice (magistrați, avocați, notari, executori judecătorești și practicieni în insolvență) conlucrează în scopul apărării și afirmării acestor profesii.

Edițiile în format tipărit au un tiraj de 1.000 exemplare, ajung la abonații Universului Juridic, în toate evenimentele proprii de la nivel național în care se face sampling, la o listă de destinatari relevanți de pe plan local, iar articolele, editorialele unor profesioniști recunoscuți, interviurile cu personalitățile locale de prim rang, cu reprezentanții de vârf ai instituțiilor-cheie, conținute de edițiile print sunt apoi postate în mediul online, pe website-ul www.legalmagazin.ro.

Prezentare Lady Lawyer

Lady Lawyer este un titlu lansat pe piața media din România în 2014, fiind preluat patru ani mai târziu de către Grupul editorial Universul Juridic, alături de Legal Magazin. 

Revista este o publicație unică în piața de profil, cu apariție bianuală, care se distinge printr-o propunere editorială ce rezonează încă din titlu: descoperirea ”în mărime naturală” a celor mai consacrate și/sau promițătoare talente feminine din rândul juriștilor practicanți în varii profesii. 

Paginile sunt dedicate practicienelor care au confirmat și s-au afirmat în cariera lor ca avocat, notar, executor judecătoresc, practician în insolvență, mediator, sau ca jurist în oficiile și departamentele de profil din companiile active din România.

Revista devoalează poveștile de succes ale doamnelor și domnișoarelor din comunitatea juridică din București și din țară, multe neștiute și pasionante, etalând performanțele, inițiativele și opiniile tranșante ale celor mai respectate și respectabile nume din profesiile juridice. 

Mai nou, echipa editorială încearcă o repoziționare strategică a revistei, urmărind să coopteze în coperta 1 personalități unanim recunoscute în piața de profil, cu precădere acele doamne și domnișoare care sunt vectorii unor generații și ai unor grupuri, străluminând prin profesionalism și profil moral ariile de expertiză în care se desfășoară. Găzduim, așadar, cu reverențe, doamnele și domnișoarele ale căror devenire are putere de exemplu și poate reprezenta un model de urmat.

În condiții normale, revista apare vara și toamna târziu, fiecare ediție fiind lansată în cadrul unor Gale electrizante, care poartă același nume. Fiecare Gală Lady Lawyer se desfășoară într-un cadru offline strălucitor, cu șampanie, flori, bitz-uri foto, filmări și transmisii pe Facebook, decernări de trofee, discursuri motivaționale emoționante, muzică de cameră live, băi de mulțime și friendly networking. 

Edițiile în format tipărit au un tiraj de 1.000 de exemplare, ajung la abonații Universului Juridic, în toate evenimentele proprii de la nivel național în care se face sampling, la o listă de destinatari relevanți de pe plan local. Articolele, editorialele unor profesioniști recunoscuți, interviurile cu personalitățile locale de prim rang, cu reprezentanții de vârf ai instituțiilor-cheie, conținute de edițiile print, sunt apoi postate în mediul online, pe website-ul www.legalmagazin.ro.