Search
Sambata 24 August 2019
  • :
  • :

Încredere și predictibilitate pentru un climat economic sănătos

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a serbat alături de peste 750 de invitați începutul unui nou an. Motto-ul Recepției de Anul Nou 2019, „Leading the way. Leading the change”, subliniază importanța rolului de lider. Noi îl vedem pe fiecare din comunitatea noastră de business ca pe un actor cheie pentru a duce mai departe schimbarea și a-și asuma responsabilități pentru viitor.

 

Acest lucru l-a amintit și oaspetele de onoare al serii, Președintele României, ES Klaus Werner Iohannis. Mediul de afaceri trebuie să aibă o viziune pe termen lung, care privește dincolo de rezultatele prezentului, către valorificarea oportunităților viitorului. Pentru dezvoltarea economică și creșterea competitivității țării, relațiile româno-germane sunt de mare importanță. Pentru ca relațiile economice bilaterale să se poată dezvolta, mediul de afaceri are nevoie de parteneri de încredere din mediul economic, social și politic. „O comunitate de afaceri puternică și cu performanțe durabile nu se poate dezvolta în absența unui angajament pe termen lung”, a spus Iohannis. Din păcate în ultima vreme Guvernul a luat măsuri care vin cu noi provocări pentru mediul de afaceri și care duc la pierderea gravă a încrederii investitorilor.

Dragoș Anastasiu, Președintele AHK România, a vorbit în alocuțiunea sa despre încredere, respect și predictibilitate, valori decisive pentru activitatea companiilor. De asemenea, Ambasadorul Germaniei la București, ES Cord Meier-Klodt, a abordat în discursul său temele încredere și predictibilitate, pentru că acestea contribuie în mare măsură la un climat economic sănătos. Ambasada Germaniei urmărește cu mare îngrijorare actualele decizii ale Guvernului referitoare la noile reglementări fiscale și la reformele din domeniul justiției, care creează nesiguranță în rândul companiilor germane din România. Acestea își fac planuri pe termen lung, au creat în România peste 250.000 de locuri de muncă și își vor continua activitatea, însă există și investiții care, din cauza lipsei de predictibilitate, sunt reanalizate sau amânate.

Despre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *