Search
Marti 16 Octombrie 2018
  • :
  • :

JLL a securizat un credit de 11 milioane de euro pentru refinanțarea sediului Băncii Mondiale din București

JLL a securizat cu succes 11 milioane de euro pentru refinanțarea clădirii de birouri Lascar 31 Business Center din București pentru administratorul imobilului, ForeVest Capital Partners. Intesa Sanpaolo Bank România a acordat creditul pentru clădirea de 9.250 de metri pătrați închiriabili.

Lascar 31 Business Center este amplasată în zona centrală a Bucureștiului, și are printre chiriași importante instituții financiare și organizații europene, respectiv Comisia Europeană, Parlamentul European, Banca Mondială și Banca Europeană pentru Investiții.

Silviana Petre Badea, șeful biroului din România și Maxime Otto, associate director, Capital Markets, au reprezentat echipa JLL pe parcursul procesului de finanțare.

“Lascar 31 Business Center este o clădire de birouri localizată central, având o poziție care va asigura întotdeauna chiriași de prim-rang și un grad bun de ocupare. Clădiri de acest gen vor genera un cash flow solid pe termen lung, iar un finanțator apreciază acest atribut. Scopul nostru este de a oferi clienților noștri cele mai bune servicii integrate, iar ForeVest Capital Partners este un investitor matur care a beneficiat pe deplin de concurența pe care am reușit să o cream și de serviciile noastre. A fost o plăcere deosebită să lucrăm împreună la această tranzacție”, a declarat Silviana Petre Badea, managing director, head of Capital Markets JLL Romania.

În România, departamentul Capital Markets al JLL oferă soluții privind plasarea capitalului investitorilor imobiliari și chiriașilor. În ultimele 15 luni, JLL România a fost implicată în tranzacții imobiliare și proiecte de finanțare de peste 300 de milioane de euro.

”Apreciem foarte mult suportul și implicarea JLL în această tranzacție foarte complexă și, de asemenea, Intesa Sanpolo Bank România pentru că ne-a oferit acestă finanțare. Prin preluarea clădirii Lascăr 31 Business Center, sperăm să atingem un obiectiv important: să transformăm clădirea într-un hub al celor mai prestigioase instituții europene și internaționale.  Această tranzacție este de asemenea în concordanță cu noile linii de business pe care dorim să le dezvoltăm, imobiliare și credite neperformante”, a declarat Doina Popescu, Managing Director ForeVest Capital Partners.

”Dorim să fim alături de clienții noștri și suntem bucuroși că suportul nostrum a contribuit la încheierea cu succes a tranzacției. Totodată, reafirmăm scopul nostru de a oferi clienților servicii de consultanță de înaltă calitate, și de a le asigura acces la un portofoliu de produse și servicii în întreaga lume pus la dispoziție de unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume, Intesa Sanpaolo Group”, a declarat Florin Șandor, head of corporate and SME Division Intesa Sanpaolo Bank România.

 

JLL (NYSE: JLL) este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clienţilor care doresc să obțină valoare adăugată prin deţinerea, închirierea sau investițiile în proprietăți imobiliare. Înregistrând venituri anuale globale de 7,9 miliarde dolari SUA, JLL activează în 300 de sucursale în 80 de țări și înglobează cca 82.000 de angajați în întreaga lume.

ForeVest Capital Partners este o firmă independentă de investiții alternative, cu rădăcini adânci în Europa Centrală și de Est, datând din 1998. Cu sediul central în Varșovia și cu prezență în București și New York, ForeVest a investit mai mult de 1,2 miliarde de dolari în 22 de companii din regiune.

Investițiile ForeVest Capital Partners țintesc companii de dimensiuni medii în Europa Centrală și de Est. De asemenea, ForeVest administrează fonduri de private equity, precum și portofolii de credite neperformante în piețe emergente.

Compania este interesată să stabilească parteneriate cu cu antreprenori și echipele de management în vederea transformării firmelor locale în  campioni regionali.

 

Intesa Sanpaolo se numără printre primele grupuri bancare din zona euro și este lider în Italia în toate domeniile de activitate (retail, corporate și wealth management). Grupul oferă servicii catre 11,1 milioane de clienti printr-o retea de peste 3900 de unitati in Italia, avand  cote de piata de cel putin 12% in majoritatea regiunilor italiene.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent în Europa Centrala și de Est și în zone din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, cu peste 1.100 de sucursale și 7,7 milioane de clienți aparținand subsidiarelor Grupului care operează în sectorul bancar în 12 țări.

În plus, o rețea internațională de specialiști în acordarea de asistență clienților corporate este prezentă în 28 de țări, in special in Orientul Mijlociu si Africa de Nord si in zonele in care companiile italiene sunt cele mai active, cum ar fi Statele Unite, Brazilia, Rusia, India si China.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *