Search
Sambata 11 Iulie 2020
  • :
  • :

Mușat și Asociații – parte a consorțiului care se va ocupa de privatizarea Romtelecom

site-romtelecomÎn data de 28 februarie 2014, Ministerul pentru Societatea Informațională și reprezentanții consorțiului format din SSIF Swiss Capital S.A. (lider de consorțiu), UBS Limited, Mușat și Asociații SPARL și BT Securities S.A. au semnat contractul pentru servicii de consultanță în procesul de finalizare a privatizării SC Romtelecom SA. Negocierile pentru încheierea contractului au fost inițiate după ce, în data de 18 decembrie 2013, Comisia de evaluare și selectare a consultantului pentru finalizarea privatizării Romtelecom din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională a încheiat analiza ofertelor depuse pentru servicii de consultanță pentru privatizarea Romtelecom. Demersurile de finalizare a privatizării Romtelecom au fost declanșate in baza Hotărârii Guvernului 513/2013 pentru modificarea Hotărârii Guvernului 727/2005 privind unele măsuri pentru finalizarea privatizării SC Romtelecom SA.
Obligațiile contractuale ale consultantului constau în furnizarea de servicii de consultanță (acordarea de asistență specializată, inclusiv asistență juridică, în procesul de finalizare a privatizării SC Romtelecom SA, pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor și efectuarea tuturor măsurilor a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au menirea de a optimiza procesul de privatizare (achiziții, vânzări active, divizări, fuziuni, conversie etc.), elaborarea și implementarea strategiei de privatizare și propunerea metodei de privatizare. Scopul acestor demersuri îl reprezintă vânzarea acțiunilor pe care Statul Român le deține la SC Romtelecom SA, în condiții de profitabilitate maximă.
Prețul contractului este format dintr-o componentă fixă în valoare de zero lei și o componentă variabilă reprezentând 2,085% din profitul brut obținut din vânzarea tuturor sau a unei părți a acțiunilor, care include toate taxele și impozitele prevăzute de legislația în vigoare, inclusiv TVA. În cazul în care tranzacția acțiunilor deținute de Statul Român la SC Romtelecom SA nu se realizează, componenta variabilă a contractului nu trebuie achitată.
Termenul stabilit pentru realizarea serviciilor contractuale este 11 august 2014, cu precizarea că acest termen poate fi prelungit, în funcție de circumstanțe. Garanția de bună execuție a contractului este în cuantum de 5.000.000 lei (scrisoare de garanție bancară de bună execuție) și este nevoie a fi plătită în maximum 7 zile de la data semnării contractului. Contractul expiră la data de 31 decembrie 2014, termen care poate fi scurtat sau prelungit prin acordul părților.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *