Search
Vineri 29 Mai 2020
  • :
  • :

Parcul Cișmigiu va fi reabilitat cu bani din Norvegia

sissiConsilierii Capitalei vor vota în această săptămână un proiect de hotărâre privind conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural din Parcul Cișmigiu. Prin acestă hotărâre se va da liber pentru un concurs de proiecte pentru reabilitarea Parcului Cișmigiu care ar urma să aibă loc pe 7 aprilie.

Capital beneficiază pentru reabilitarea parcului de o finanțare nerambursabilă de 2 milioane euro din Norvegia. Printre lucrările necesare a se efectua sunt: restaurarea podului mare, restaurarea podului cu nuci, restaurare alei pietonale, realizare sistem de irigații, montat stâlpi iluminat, curățare graffiti zona Cetate, restaurare izvor Sissi Stefaniadi (foto), restaurare izvor Eminescu, restaurare Grotă.

Grădina (Parcul) Cișmigiu este amintit încă de pe vremea domniei lui Matei Basarab (1632-1654). Finalizarea peisagistică a avut loc în 1847 sub îndrumarea grădinarului Wilhelm Mayer de la Grădinile Imperiale din Viena, care a plantat nu numai specii autohtone, dar și unele aduse din capitala Imperiului Habsburgic. În Cișmigiu au fost sădiți și aclimatizați: platani, pinul roșu japonez, molidul roșu și magnolia roz. La Cetate se găsește zidurile unei mănăstiri construite de logofătul Văcărescu în 1756.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *