Search
Sambata 22 Septembrie 2018
  • :
  • :

PeliFilip asistă MFP în emisiunea de euroobligațiuni în valoare de 1 miliard de euro

PeliFilip a acordat asistență Ministerului Finanțelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligațiuni care a atras de pe piețele internaționale 1.000.000.000 de euro, prin redeschiderea emisiunii lansate în aprilie 2017, cu o maturitate de 10 de ani și un cupon de 2,375%.


Prin această suplimentare, valoarea emisiunii din aprilie 2017 a atins suma de 2.000.000.000 de euro.

„Noua emisiune de euroobligațiuni reflectă credibilitatea de care se bucură în acest moment pe plan extern România și confirmă încrederea mediilor investiționale în fundamentele economiei românești.

Ne face plăcere să ne implicăm în proiecte de o asemenea anvergură alături de Ministerul Finanțelor Publice.”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip.

Oferta a atras investitori locali, dar și internaționali, atât din Europa și SUA, fiind suprasubscrisă de mai mult de două ori.

Echipa PeliFilip care a asistat Ministerul Finanțelor Publice în acest proiect a fost coordonată de Alexandru Bîrsan, partener PeliFilip, alături de Ana Andreiana și Monica Stătescu, avocați seniori și le-a inclus pe Andreea Banică și Ana-Maria Ghineț, avocați colaboratori.

PeliFilip are una dintre cele mai dinamice practici de Finanţări şi Pieţe de Capital din România. Echipa de avocați include specialişti cu un palmares bogat dobândit în cadrul unor tranzacţii complexe desfăşurate atât pe plan intern, cât şi internaţional.

Prezenta comunicare nu reprezintă o ofertă de valori mobiliare. Achiziția și transferul valorilor mobiliare menționate în prezentul comunicat poate fi restricționată în anumite jurisdicții. Persoanele care accesează prezenta comunicare sunt îndemnate să se familiarizeze cu regimul juridic al valorilor mobiliare menționate în această comunicare și, prin accesarea prezentei comunicări, sunt prezumate a fi confirmat că sunt eligibile să primească prezenta comunicare conform documentelor publice referitoare la oferta de valori mobiliare menționată mai sus.

PeliFilip

PeliFilip este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii PeliFilip au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii.

Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa PeliFilip se gasesc pe www.pelifilip.com.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *