Search
Duminica 12 Iulie 2020
  • :
  • :

Raiffeisen Bank: precizări privind darea în plată

Raiffeisen Bank anunţă că de astăzi a intrat în vigoare Legea nr. 77 din 28.04.2016, privind darea în plată a unor bunuri imobile. Legea se referă la clienţii care au dificultăţi reale de plată şi îşi propune, conform expunerii de motive, rezolvarea cazurilor sociale. Astfel, clienţii care au contractat un credit garantat cu un imobil având destinaţia de locuinţă, care nu îşi mai pot plăti ratele şi se confruntă cu situaţii deosebite, pot transmite notificări la bancă cu privire la darea în plată a imobilului şi stingerea datoriei aferente contractului de credit încheiat. De menţionat că legea nu se aplică creditelor acordate prin programul guvernamental Prima Casă şi nici creditelor care depăşesc 250.000 de euro.

“Clienţii trebuie să se documenteze atent şi să cântărească toate opţiunile pe care le au. Anticipăm că legea, în forma în care a intrat în vigoare azi, va da naştere la dispute juridice, atât în privinţa aspectelor de neconstituţionalitate, cât şi a celor care nu sunt reglementate sau sunt confuze. De asemenea, operaţional procesul de a <<da în plată>> nu este nici simplu şi nici fără costuri pentru client. Tocmai de aceea am considerat necesar să elaborăm un document de întrebări şi răspunsuri, document pe care îl vom actualiza permanent, în funcţie de interacţiunile cu clienţii”, a explicat Mihai Rauta, director executiv Retail Risc.

Pe Raiffeisen.ro, clienţii pot găsi un document care sa îi ajute cu informaţii despre această lege – Întrebări şi răspunsuri frecvente privind aplicarea acestei legi. 

https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/in-sprijinul-tau/informatii-utile/darea-in-plata/

Raiffeisen Bank reaminteşte clienţilor săi că pune la dispoziţia celor care întâmpină greutăţi în rambursarea creditelor multiple soluţii de restructurare. Clienţii care au inclus în contractul de credit opţiunea de vacanţă la plata ratelor pot opta pentru întreruperea plăţilor de până la 3 luni, prin simpla notificare a băncii. Pe baza  analizei gradului de îndatorare pot opta pentru reducere temporară de rată lunară, de plata dobanda şi principal, între 1 si 3 ani sau consolidarea creditelor – conversia creditelor în lei cu o reducere de principal de până la 20%. Pentru a putea beneficia de aceste soluţii, este suficientă completarea unei cereri de restructurare şi a acordului de verificare a veniturilor  la ANAF.

Circa 2000 de clienţi au beneficiat până acum de ofertele băncii de conversie cu şi fără discount şi alte câteva mii de clienţi au beneficiat de metodele de restructurare a creditelor pe diferite perioade de timp.

Clienţii care au dificultăţi de plată a ratelor pot suna gratuit pe linia telefonică dedicată, la numărul 0800.800.555, de luni până vineri în intervalul 9.00-20.00.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *