Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

Starbucks renunţă la paiele din plastic

Decizie inedită a celui mai mare lanţ de cafenele la nivel mondial. Gigantul Starbucks şi-a luat un angajament de 10 milioane de dolari şi a hotărât să schime acest lucru în toate cele 28 de mii de unităţi până în 2020.

Astfel, retailerul va renunţa la paiele din plastic şi le va înlocui cu un nou capac, reciclabil, şi de alte opţiuni de paie din materiale alternative.

”Paiele din plastic vor fi înlocuite de un nou capac, reciclabil, şi de alte opţiuni de paie din materiale alternative. Decizia se bazează pe un angajament de 10 milioane de dolari pe care compania l-a făcut pentru a dezvolta la nivel global un pahar pentru băuturi complet reciclabil şi compostabil”, a anunţat compania.

Capacul este disponibil în prezent în peste 8.000 de magazine din SUA şi Canada pentru anunmite băuturi selectate. De asemenea, capacul este testat pentru băuturile Nitro şi pe pieţe precum China, Japonia, Singapore, Thailanda şi Vietnam.

Lansarea globală a capacului fără pai va continua în Europa, unde capacele fără pai vor ajunge în magazinele selectate din Franţa şi Olanda, precum şi în Marea Britanie, unde taxa de 5 peni pentru paharele de hârtie a fost introdusă în 950 de magazine, pentru a promova în continuare reutilizarea.

„Paiele din plastic care ajung în oceanele noastre au un efect devastator asupra speciilor”, spune Erin Simon, Director de cercetare, dezvoltare sustenabilă şi ştiinţa materialelor la World Wildlife Fund, SUA.

„Cu opt milioane de tone metrice de material plastic care intră în ocean în fiecare an, nu ne permitem să lăsăm industria să stea pe margine”, spune şi Nicholas Mallos, Directorul programului Trash Free Seas al Ocean Conservancy.

În prezent, băuturile reci reprezentând mai mult de 50% din totalul de băuturi Starbucks din SUA, faţă de 37% acum cinci ani. Mişcarea de eliminare a paielor de plastic de unică folosinţă a înregistrat o creştere extraordinară la nivel global, consumatorii manifestând un interes crescut pentru problema tot mai mare a deşeurilor, din care paiele reprezintă doar o parte.

Ca parte a strategiei de dezvoltare, compania a plănuit, între altele, construirea a peste 1500 de magazine certificate LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) pe 20 de pieţe, inclusiv în toate cele 50 de state SUA şi Puerto Rico.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *