Search
Marti 22 Ianuarie 2019
  • :
  • :

Studiu B Smart-Rent a Car: Concediu acasă, în România – mașina personală versus cea închiriată

Pe durata verii, aproximativ 65% dintre clienții companiilor de închirieri auto sunt români care trăiesc si muncesc în afara țării și se reîntorc pentru a-și petrece concediul de vară în România. Conform datelor statistice oferite de agenția B Smart – Rent a Car din București, românii închiriază mașini pentru o durată medie cuprinsă între 7 si 14 zile, iar în topul preferințelor se află mărcile Dacia, Renault și Volkswagen, în special datorită raportului convenabil între calitate și preț.

Întrucât trei din cinci clienți care închiriază mașini pentru perioada concediilor de vară sunt români care trăiesc în țări precum Germania, Spania, Italia sau Marea Britanie, agenția de închirieri auto B Smart – Rent a Car a realizat în 2017 un studiu cu privire la motivele pentru care cei mai mulți dintre clienții sai aleg să închirieze o mașină, în detrimentul călătoriei cu mașina personală.

Mașina închiriată, mai ieftină decât călătoria cu autoturismul personal

Prețul de închiriere al unui autovehicul pentru o perioadă medie pornește de la 15 euro pe zi. Dacă pleacă în concediu pentru 10 zile, o familie cu 5 membri va plăti în total pentru închirierea unei mașini aproximativ 150 de euro, adică echivalentul a 30 de euro pentru fiecare persoană. Astfel, chiar daca adăugăm și suma alocată biletelor de avion, costul total al deplasării din vestul Europei este mult mai mic față de călătoria cu autoturismul personal până la destinația finală, România.

Concluziile studiului desfășurat de B Smart – Rent a Car au arătat că principalele motive pentru care românii din diaspora preferă să închirieze un autoturism pe durata concediilor sunt următoarele:

  • timpul alocat călătoriei este mult mai mic, reducând astfel și oboseala călătorilor;
  • eliminarea uzurii și a costurilor aferente reviziei mașinii personale;
  • costurile totale aferente deplasării sunt mult mai reduse;
  • mașinile închiriate au taxa de drum plătită și sunt echipate cu anvelope de sezon;
  • în cazul unei situații neplăcute, asistența este asigurată pe durata închirierii la service-uri partenere din toată țara.

Mașinile din flota companiei B Smart – Rent a Car sunt noi, au kilometri puțini, sunt dotate cu aer condiționat, închidere centralizată și geamuri electrice, iar, pentru un plus de confort, clienții pot alege autoturisme hidramate sau opționale precum: scaun pentru copil și/sau GPS.

În plus, garanțiile extinse pentru roți, parbriz, tapițerie și caroserie diminuează riscul neplăcerilor ce pot surveni pe parcursul perioadei de închiriere.

B Smart – Rent a Car este o companie românescă de închirieri mașini, cu o flotă diversificată și soluții de mobilitate premium, la prețuri corecte. Compania oferă peste 30 de modele de autoturisme cu rovigneta plătită, asistență rutieră non-stop și posibilitatea de rezervare fără avans, prin intermediul site-ului www.bsmart-rent.ro sau a numarului de telefon: (+4) 0758 – 566.978.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *