Search
Miercuri 19 Iunie 2024
  • :
  • :

Wolf Theiss a asistat acționarii DRIM Daniel FMCG cu privire la tranzacția cu Żabka Polska

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic pentru acţionarii DRIM Daniel FMCG, o familie de antreprenori români care activează în domeniul distribuției, în legătură cu vânzarea participației lor majoritare în această afacere către compania poloneză de retail Żabka, parte a CVC Capital Partners. Tranzacția a fost semnată în data de 20 decembrie 2023 şi rămâne supusă aprobării Consiliului Concurenței din România.

Fondatorii DRIM Daniel FMCG au semnat vânzarea pachetului lor majoritar de acțiuni în cadrul companiei antreprenoriale specializată în distribuția de bunuri de larg consum, către retailerul Żabka, ce deține magazine de proximitate de dimensiuni mici și mijlocii în Polonia. Prin această tranzacție, afacerea de familie înființată în urmă cu mai bine de 20 de ani urmează un curs natural de extindere prin noua generație a familiei, Radu și Ioana, care vor prelua conducerea operațiunilor locale.

Echipa de Corporate/M&A a Wolf Theiss implicată în această tranzacţie a fost coordonată de Partener Ileana Glodeanu (foto stânga) și Senior Associate Andreea Cărare (foto dreapta).

“Pentru mine este prima tranzacție şi a contat enorm că am avut o echipă extrem de profesionistă şi în care am putut să avem deplină încredere. Procesul a fost unul intens şi foarte complicat, mai ales prin prisma faptului că a trebuit să punem bazele unui parteneriat pe termen foarte lung. Echipa Wolf Theiss pe care am avut-o alături a gestionat cu profesionalism toate complexităţile acestui proces şi a asigurat protejarea intereselor noastre”, a declarat Radu Trandafir, acţionar DRIM Daniel FMCG.

“În ultimii ani, avocații Wolf Theiss au oferit consultanță în unele dintre cele mai mari tranzacții de pe piața românească, care au implicat antreprenori români. Ne simțim deosebit de fericiți că am avut ocazia să lucrăm împreună cu asociații DRIM Daniel FMCG și că am putut să contribuim la rezultatul acestui parteneriat. Această tranzacție înseamnă foarte mult pentru noi şi marchează o poveste de succes pentru noua generație de antreprenori români”, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coordonator al practicii de Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 400 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *