Search
Vineri 2 Iunie 2023
  • :
  • :

Wolf Theiss a asistat Jade Power în legătură cu vânzarea portofoliului său de energie regenerabilă din România către Enery Power Holding pentru suma de 71 milioane de euro

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic în România pentru Jade Power Trust, o companie canadiană  care activează în domeniul energiei, în legătură cu vânzarea portofoliului său de șase proiecte de energie regenerabilă către Enery Power Holding, un investitor strategic austriac axat pe achiziționarea, dezvoltarea, construcția și exploatarea de centrale electrice regenerabile. Tranzacția a fost semnată la data de 1 septembrie 2022 și rămâne supusă îndeplinirii anumitor condiții de finalizare, inclusiv autorizarea de către Consiliul Concurenței din România.

Echipa Wolf Theiss a fost coordonată de Avocat Partener Bryan Jardine şi a oferit asistență juridică Jade Power în toate fazele tranzacției – de la efectuarea raportului de due diligence până la redactarea și negocierea documentației aferentă tranzacției, inclusiv a contractului de vânzare-cumpărare guvernat de legea română.

“Suntem foarte mulțumiți de serviciile de înaltă calitate oferite de echipa Wolf Theiss. Profesionalismul, dedicarea și eforturile lor susținute au fost foarte importante pentru realizarea cu succes a tranzacției“, a declarat James Colter Eadie, CEO Jade Power.

Alături de Bryan Jardine, ceilalţi membri ai echipei Wolf Theiss implicați în această tranzacție au fost: Counsel Mircea Ciocîrlea şi Senior Associate Cornelia Postelnicu (Corporate / M&A), Senior Associates Adina Aurel şi Vladimir Plugărescu (Proiecte, Energie & Infrastructură); Counsel Dana Toma şi Associates Alexandru Roman şi Ana-Maria Mustăţea (Real Estate & Construcţii); Partener Anca Jurcovan şi Associates Maria Ionescu şi Adrian Manolache (Competiţie & Antitrust) şi Partener Claudia Chiper şi Associate Cătălin Sabău (Drept Financiar și Bancar).

“Am fost bucuroşi să asistăm echipa de profesioniști de la Jade Power în această tranzacție. În ultimii ani, avocații Wolf Theiss au oferit consultanță în unele dintre cele mai semnificative tranzacții din sectorul energiei regenerabile din România, atât de partea vânzătorului cât și de partea cumpărătorului. Expertiza interdisciplinară în industrie și dedicarea echipei noastre au fost esențiale pentru finalizarea cu succes a acestui proiect”, a Bryan W. Jardine (foto), Managing Partner al biroului Wolf Theiss din Bucureşti şi coordonator regional al practicii Wolf Theiss în domeniul energiei regenerabile.

Principalii consultanţi internaționali pentru Jade Power în cadrul tranzacției au fost Partenerii Richard Kimel și Thomas Fenton de la firma de avocatură canadiană Aird & Berliss.

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *