Search
Duminica 25 August 2019
  • :
  • :

Wolf Theiss, consultantul Gazpromneft Marine Bunker la achiziționarea Marine Bunker Balkan

Firma de avocatură Wolf Theiss a asistat compania Gazpromneft Marine Bunker LLC, membră a Grupului Gazprom Neft, la achiziționarea operatorului român de bunkeraj Marine Bunker Balkan S.A.

La data de 1 martie 2013, Gazpromneft Marine Bunker LLC a finalizat cu succes achiziția tuturor acțiunilor societății românești Marine Bunker Balkan S.A., o companie ce desfășoară activități de bunkeraj în Marea Neagră.

Gazpromneft Marine Bunker LLC este o filială a Gazprom Neft care furnizează combustibil de consum pentru nave maritime și fluviale. Compania este principalul operator pe piața serviciilor de bunkeraj din Rusia, având cea mai mare extindere geografică din zonă și fiind prezentă în majoritatea porturilor mari din Federația Rusă. „Suntem onorați de oportunitatea de a acorda consultanță juridică companiei Gazpromneft Marine Bunker LLC în legătură cu prima achiziție pe care a realizat-o în România”, a declarat Ancuța Leach (foto), Partenerul Wolf Theiss care a coordonat echipa din București desemnată pentru această tranzacție.

„Procesul de due diligence a impus acordarea unei atenții speciale particularităților activității de bunkeraj, inclusiv celor legate de sectorul transporturilor pe apă”, a adăugat Leach.

„Echipa Wolf Theiss București este încântată să anunțe o nouă tranzacție de succes”, a spus Bryan Jardine, Partenerul Coordonator al biroului Wolf Theiss din București. „Finalizarea acestui proiect a urmat imediat după finalizarea, în data de 28 februarie 2013, a unei alte tranzacții, coordonate de colegii din birourile Wolf Theiss din Viena, Belgrad, Sarajevo și Zagreb, care au consiliat Naftna Industrija Srbije, o filială Gazprom Neft, în legătură cu achiziționarea filialei OMV din Bosnia”, a conchis Jardine.

Alături de Ancuța Leach, din echipa de avocați Wolf Theiss care a acordat asistență cumpărătorului în această tranzacție au făcut parte Ioana Iordănescu, Alexandru Câmpean, Claudia Chiper și Ioana Popescu.

Înființată în 1957, Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, specializată în acordarea de asistență în domeniul afacerilor internaționale. În cele 14 birouri din Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ucraina, își desfășoară activitatea 340 de avocați care acordă consultanță pentru societăți comerciale locale și internaționale, cu operațiuni în domeniul industrial, comerț și servicii, precum și pentru bănci și societăți de asigurare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *