Search
Vineri 17 Septembrie 2021
  • :
  • :

Oferte avantajoase de telefonie cu Veritel.ro

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a actualizat pe Veritel.ro – aplicaţia de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu şi intensiv de servicii de telefonie mobilă şi internet pe mobil din Romania, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate, aferente primului semestru al anului 2015.

Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 167 MB trafic de internet mobil, trimite 74 de SMS-uri naţionale (dintre care 64 în reţea proprie şi 10 în afara reţelei) şi sună în medie 251 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea (193 de minute), cât şi în afara reţelei (58 de minute).

Un utilizator ocazional de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 56 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri naţionale (din care 21 în reţea proprie şi 3 în afara reţelei) şi sună în medie 83 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea (64 de minute), cât şi în afara reţelei (19 minute).

Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 501 MB trafic de internet, trimite 222 SMS-uri naţionale (din care 192 în reţea proprie şi 30 în afara reţelei) şi sună în medie 753 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea (579 de minute), cât şi în afara reţelei (174 minute).

Comparativ cu profilul de consum al utilizatorului configurat pentru perioada anterioară, se remarcă o crestere a traficului în afara reţelei pe toate segmentele de consum, pe fondul reglementării de către ANCOM a valorii maxime practicate de operatori pentru tarifele de terminare a apelurilor în reţelele mobile şi corelat cu axarea operatorilor mobili pe oferte cu minute nelimitate sau naţionale incluse.

Totodată, pe www.veritel.ro au fost actualizate şi valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu şi intensiv de telefonie fixa. Potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă apelează lunar 45 de minute în reţea şi 33 de minute în afara reţelei.

Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicaţii electronice din România în primul semestru din 2015, au fost introduse in Veritel.ro pentru a uşura configurarea ofertei căutate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro îşi pot configura ei înşişi consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite.

Folosind aplicaţia Veritel.ro utilizatorii pot afla în trei paşi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie şi internet fix şi mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimările de consum şi primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a preţului. În momentul afişării rezultatelor ei primesc şi alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalităţi în caz de reziliere sau informaţii privind eventuale promoţii.

Veritel.ro este un instrument independent şi necomercial dezvoltat de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Accesul la aceasta aplicaţie este gratuit şi nu este condiţionat în niciun fel, utilizatorii având acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicaţii din România.

Aici puteţi accesa infograficele Veritel.ro referitoare la profilurile de consum ale utilizatorilor de telefonie şi internet din România.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *