Search
Sambata 24 Septembrie 2022
  • :
  • :

BVB: Emisiune record de obligațiuni corporate, 40 mil. euro

Firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCP a asistat Grupul Agricover în legătură cu prima emisiune de obligațiuni a grupului care va fi listată la Bursa de Valori București (BVB).

Grupul Agricover a atras 40 milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni care vor fi admise la tranzacționare pe piața reglementată administrată de BVB. Aceasta este cea mai mare emisiune de obligațiuni corporate derulată vreodată pe BVB. Grupul Agricover va folosi fondurile pentru a întări și diversifica poziția de piață a filialei specializate în finanțarea directă a fermierilor din România, Agricover Credit IFN SA.

„Suntem onorați să fi fost implicați în acest proiect și mulțumim echipei Agricover și băncilor de investiții, BCR și BRD, pentru colaborarea excelentă” – a declarat Narcisa Oprea, partener și coordonatoarea echipei de avocați specializate în piața de capital în cadrul Schoenherr și Asociații SCP. „Ne bucurăm să vedem cum companii cu rol important în economie recunosc beneficiile atragerii de finanțare prin intermediul BVB și sperăm că reacția pozitivă a comunității investiționale la această emisiune de obligațiuni va transmite un mesaj încurajator pentru alți emitenți interesați de proiecte similare”, a mai spus Oprea.

Echipa Schoenherr care a asistat Agricover în acest proiect a fost coordonată de Narcisa Oprea și i-a inclus pe Cristina Tudoraș, Veronica Das Alexeev și Silviu Lazăr, avocați specializați în domeniile piața de capital și corporate. Serviciile prestate de aceștia au inclus asistență juridică în legătură cu toate etapele emisiunii de obligațiuni.

Grupul Agricover este unul dintre cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 20 de ani. Cu un model de business puternic integrat și original, Grupul Agricover susține eficiența întregului lanț valoric din agricultură, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România.

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România de 25 de ani, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCP are o echipă puternică de avocați specializați în piața de capital, fiind cotată pe primele poziții în toate topurile emise cu privire la acest domeniu de cele mai importante organisme internaționale de cercetare a pieței de avocatură (Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *