Search
Marti 26 Ianuarie 2021
  • :
  • :

Clifford Chance Badea a asistat Pfizer în spin-off-ul global și unirea diviziei generice Upjohn cu compania Mylan

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei de avocatură globale Clifford Chance, a făcut parte din echipa internațională de avocați care a acordat asistență Pfizer Inc. în tranzacția globală de separare (spin-off) și unirea diviziei sale de medicamente generice și off-patent Upjohn cu compania globală de medicamente generice Mylan NV.

Compania rezultată Viatris Inc. are peste 45.000 de angajați și își distribuie produsele în peste 150 de jurisdicții.

Echipa locală coordonată de partenerul Nadia Badea (foto) a fost formată din counsel Loredana Ralea și avocații seniori Diana Crângașu și Andrei Caloian.

„Ca parte a unei rețele internaționale, avem oportunitatea unui rol activ în tranzacțiile de referință care adesea modelează industriile globale”, spune Nadia Badea, coordonatoarea Practicii M&A din București. „Această tranzacție complexă a reprezentat un punct de referință pentru Pfizer și pentru comunitatea medicală globală și suntem mândri că am contribuit la finalizarea sa cu succes, într-o astfel de perioadă excepțională”.

Andrei Caloian, avocat senior, adaugă: „În același timp, am lucrat încă o dată alături de echipa locală a companiei Pfizer, cu care am construit în timp o relație foarte bună de colaborare. Profesionalismul și eficiența lor au reprezentat, cu siguranță, un factor esențial pentru modul în care am dus acest proiect la bun sfârșit”.

Clifford Chance acordă asistență juridică Pfizer de multă vreme, ajutând compania farmaceutică lider de piață să își îndeplinească cele mai ambițioase și complexe proiecte.

Recent, o echipă internațională multidisciplinară Clifford Chance a asistat Pfizer în legătură cu acordul agreat cu BioNTech privind co-dezvoltarea și distribuția (în afara Chinei) a unui vaccin coronavirus mRNA menit să prevină infecția cu COVID-19. În 2019, Clifford Chance a asistat Pfizer în tranzacția globală pentru fuziunea diviziei de medicamente fără rețetă cu cea a GlaxoSmithKline.

În ultimii ani, Clifford Chance Badea a acordat asistență clientului global Pfizer în mai multe arii de practică.

Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *