Search
Joi 23 Martie 2023
  • :
  • :

Practica de Litigii din cadrul Clifford Chance Badea recrutează doi noi avocați

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, își extinde practica de Litigii & Dispute Resolution coordonată de Simona Neagu, prin recrutarea lui Vicu Buzac, senior associate, și a Laurei Costea, associate.

„Practica noastră de litigii este una dintre cele mai dinamice practici ale biroului de la București. Acest lucru se datorează în primul rând proiectelor multi-jurisdicționale în care sunt implicați avocații de litigii – investigații și arbitraje internaționale”, spune Daniel Badea, managing partner Clifford Chance Badea.

Simona Neagu, coordonator al practicii Litigii & Dispute Resolution, adaugă: „Ne bucurăm să extindem echipa de Litigii cu doi avocați ambițioși și foarte talentați. Preocuparea noastră constantă este să asigurăm clienților servicii la cele mai înalte standarde profesionale, prin cea mai bună echipă de avocați. Văzându-i în instanță, sunt convinsă că Vicu și Laura vor genera plus valoare în mandatele de reprezentare și proiectele pe care le asistăm”.

 

Vicu Buzac (foto), senior associate, are o experiență profesională de peste 11 ani în litigii, arbitraje, proprietate intelectuală și data protection. Absolvent și masterand al Facultății de Drept din cadrul Universității București, Vicu deține un LL.M. acordat de Queen Mary University of London în International and Comparative Dispute Resolution.

Laura Costea (foto), associate, a acumulat experiență în litigii, arbitraje, proprietate intelectuală și domeniul jocurilor de noroc. Laura a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București şi Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene.

Practica de Litigii din cadrul Clifford Chance Badea are un nucleu de opt avocați seniori cu experiență multi-jurisdictională. Practica de Litigii a biroului din București este pe deplin integrată în practica globală de litigii și arbitraje Clifford Chance, lucrând pe proiecte globale complexe de investigații, white collar și managementul crizelor, arbitraje comerciale și de investiții, litigii comerciale, restructurare, precum și investigații și litigii de dreptul concurenței.

Portofoliul recent include soluționarea favorabilă a unui număr semnificativ de dispute, precum:

  • Reprezentarea mai multor companii în litigii privind amenzi impuse de Consiliul Concurenței, pentru abuz de poziție dominantă sau înțelegeri/practici concertate;
  • Reprezentarea mai multor constructori internaționali în multiple proceduri de licitație publică;
  • Reprezentarea unor clienți companii de energie, de construcții sau bănci în multiple arbitraje ICC;
  • Reprezentarea unui investitor imobiliar în două dispute majore legate de proiectele aflate în dezvoltare;
  • Reprezentarea unui producător de echipamente 5G într-un litigiu privind autorizația 5G;
  • Reprezentarea mai multor companii în litigii de muncă;
  • Reprezentarea unui client în litigii legate de efectele juridice ale aplicării normelor Convenției de la Haga în cazul condamnărilor in absentia.

***

Clifford Chance este prezentă în România din 2006 şi operează în prezent sub denumirea Clifford Chance Badea. Biroul din Bucureşti este pe deplin integrat în rețeaua globală și se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *