Search
Sambata 11 Mai 2024
  • :
  • :

Colaborare pentru educaţie financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Universitatea de Vest din Timişoara au încheiat un protocol de colaborare prin intermediul căruia studenții vor avea acces la programe şi proiecte de educaţie financiară dezvoltate de către Autoritate. Acestea au ca scop principal aprofundarea cunoştinţelor cu privire la mecanismele de funcționare a piețelor financiare non-bancare, la caracteristicile diferitelor instrumente financiare, precum şi la drepturile şi obligaţiile în raport cu produsele și serviciile financiare.

Obiectul protocolului presupune încheierea unui parteneriat pe termen mediu şi lung şi vizează printre altele:

  • Organizarea unor sesiuni de tip workshop interactiv cu participarea profesioniștilor și a unor personalități reprezentative;
  • Participarea lectorilor ASF la programele de studii organizate de universitate pentru prezentarea unor sesiuni educaționale aplicate;
  • Realizarea unui program de practică/stagii pentru studenți în parteneriat cu asociațiile de profesioniști;
  • Implicarea studenților din anii terminali şi a masteranzilor în diferite programe de educație financiară ale ASF. Scopul acestui program este de a facilita studenților obținerea de aptitudini specifice lectorilor;
  • Organizarea unor concursuri cu teme conexe pieței financiare nebancare, prin care studenții îşi pot perfecționa cunoștințele și abilitățile practice specifice.

“Avem deja astfel de protocoale de colaborare cu ASE Bucureşti şi cu Universitatea din Iaşi, urmează Clujul, şi astfel vom acoperi toate marile centre universitare cu tradiţie în învăţământul economic. Este un demers prin care dorim să stimulăm o emulaţie academică în zona pieţelor financiare nebancare, pentru a căror dezvoltare este absolut necesară creşterea nivelului de educaţie financiară. Prin acest proiect, ASF le oferă universităţilor un cadru de formare şi dezvoltare pentru studenţi şi profesori (programe de cercetare, stagii de practică) şi aşteaptă la rândul său un suport ştiinţific pentru fundamentarea unor analize neutre pe problematica pieţelor financiare nebancare”, a declarat Preşedintele ASF, domnul Mişu Negriţoiu.

ASF a demarat anul trecut un amplu proiect de educaţie financiară atât la nivelul învăţământului gimnazial şi liceal, cât şi la nivelul celui universitar. De la debutul acestui proiect şi până în prezent, 22 de lectori din cadrul Autorităţii au susţinut peste 330 de ore de curs pentru aproape 2.500 de elevi din 17 şcoli şi licee atât din Bucureşti, cât şi din ţară.

Educaţia financiară reprezintă una dintre priorităţile strategice ale ASF şi este un pilon important în dezvoltarea pieţelor financiare non-bancare.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *