Search
Miercuri 26 Februarie 2020
  • :
  • :

“Conferințele Cotidianul.ro” – Contrafacerea și concurența neloială, atentate majore la siguranța economiei naționale

Macheta conferintaCotidianul.ro invită companii si oameni de afaceri, lideri ai companiilor din industria alimentară, cosmetice, confecții și modă, producție si distribuție, retail și asociații ale consumatorilor finali să se alăture demersului de prevenire și combatere a concurenței neloiale și evaziunii fiscale cauzate de contrafacere.

Pe 18 septembrie, Hotell Pullman București, va găzdui conferința marca Cotidianul.ro, în cadrul căreia factori de decizie din administrația centrală, cu competențe în domeniul combaterii contrafacerii, reprezentanți din top managementul companiilor afectate de acest fenomen vor explica cum poate un produs contrafăcut să fie recunoscut, cum pot companiile să se ferească de acest fenomen și vor aduce soluții pentru împiedicarea acestuia.

Contrafacerea reprezintă o activitate ilegală de producere și realizare a unor mărfuri care imită un produs original, protejat prin marcă, design (aspectul exterior) sau brevet de invenție, cu intenția de a înșela cumpărătorul și care în ultimii ani a căpătat o amploare alarmantă.

Printre cei care s-au alăturat inițiativei Cotidianul.ro se numără Maria Grapini, Europarlamentar Parlamentul European, Marius Alexandru Dunca, Președinte ANPC, precum și reprezentanți ai Ministerului Economiei, Consiliuliului Concurentei, OSIM, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Direcției de Supraveghere și Control Vamal, Camerei de Comerț Italiane pentru România, Camerei de Comerț Bilaterale Japonia – România și ai Asociației Anticontrafacere REACT Internațional, reprezentată de av. Gabriel Turcu.

Printre subiectele dezbătute se pot menționa: contrafacerea, cauză a dezindustrializării UE, rolul autorității vamale în asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală, prevenirea și contracararea contrafacerilor, falsificarea și activitatea evazionistă prin contrabanda cu alcool, cooperarea dintre autorități și mediul de afaceri pentru combatarea actelor de contrafacere și nu numai.

Parteneri și speakeri în cadrul evenimentului: Jean Valvis, Președinte-Director General Valvis Holding și Nawaf Salameh, Președinte și CEO al Alexandrion Grup România.

Eveniment realizat cu sprijinul Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România.

Pentru mai multe informații și participare, accesați http://www.cotidianul.ro/conferinta/

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *