Search
Joi 11 August 2022
  • :
  • :

Egalitatea între sexe progresează în domeniul tehnologiei

Peste jumătate (56%) dintre femeile din domeniul tehnologiei au văzut că nivelurile de egalitate între sexe s-au îmbunătățit în organizațiile lor în ultimii doi ani. De asemenea, alte 70% sunt de acord că abilitățile și experiența lor au fost considerate aspecte importante, mai importante decât faptul că erau femei, atunci când au candidat la primul lor post în domeniul IT sau al tehnologiei.

Acestea sunt concluziile noului raport „Where are we now? Understanding the evolution of women in technology”, realizat de Kaspersky, companie de securitate cibernetică.

Ideea egalității de gen reprezintă mai mult decât simple corpuri fizice care circulă prin birouri. Este legată și de percepții, sentimente, stereotipuri și oportunități. În acest scop, mai mult de două treimi dintre femei (69%) au dat un semnal pozitiv, fiind acum mult mai încrezătoare că opiniile lor sunt respectate încă din prima zi, într-un post în domeniul tehnologiei. Nivelurile crescute de lucru de acasă observate în ultimul an au avut, de asemenea, un efect comparativ pozitiv, 46% dintre femei fiind de acord că egalitatea de gen este îmbunătățită în rândul echipelor care lucrează de la distanță.

În general, raportul abordează parcursul mai lung către adevărata egalitate de gen, cu o reflecție completă asupra rezultatelor disponibile prin intermediul unui site web dedicat. În ciuda unei îmbunătățiri globale a percepțiilor legate de reprezentarea de gen, peste o treime (38%) dintre femei susțin că lipsa femeilor din industria tehnologică le face precaute cu privire la intrarea lor în acest sector.

Deși aceste cifre pot părea relativ scăzute, ele subliniază diferența dintre îmbunătățirea treptată și egalitatea completă. Această noțiune este susținută de înțelegerea mai largă a faptului că 44% dintre femei susțin că bărbații progresează mai repede decât femeile în domeniul IT. Având în vedere că un procent similar (41%) este de acord cu faptul că o modalitate de împărțire mai egală pe genuri ar conduce la îmbunătățirea progresului în carieră și la rectificarea acestei nepotriviri, raportul poate concluziona că legătura dintre reprezentare și comportamentele generale, oportunitate și egalitate nu a fost realizată încă.

Problema stereotipurilor de gen trebuie abordată cu mult înainte ca femeile să intre la locul de muncă. Trebuie să înceapă de la școală, să angajeze și să încurajeze interesul pentru domeniile IT și tehnologie

Noushin Shabab, senior security researcher la Kaspersky

O perspectivă globală online, concepută pentru a sprijini rezultatele cercetării, arată, de asemenea, cum progresele înregistrează ritmuri diferite în funcție de regiuni: din Europa, unde echilibrul de gen pare să se fi înrăutățit în ultimii doi ani; în America de Nord, unde trecerea la lucrul la domiciliu ar fi putut accelera echilibrul; în America Latină, unde educația stimulează abilitarea tinerelor femei în tehnologie; și în cele din urmă, în APAC, unde intimidarea în rândul femeilor este acum depășită de poveștile de succes.

Pentru a ne asigura că experiențele profesionale pozitive ale femeilor se reflectă pe tot globul, sunt necesari pași și inițiative cheie pentru a sprijini o carieră în tehnologie, inclusiv furnizarea de programe de mentorat sau de stagiu pentru a oferi acces la oportunități și experiență. Dar, pentru a insufla credința că industria tehnologiei este un loc în care femeile pot lucra și reuși, călătoria trebuie să înceapă mult mai devreme.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *