Search
Marti 7 Iulie 2020
  • :
  • :

EximBank a încheiat 2013 cu un profit de 50 milioane lei

EximBank a încheiat anul 2013 cu un profit net de aproape 50 de milioane de lei, nivel de patru ori mai mare față de 2012, potrivit datelor financiare preliminare.

Traian_Halalai„Tendința ascendentă a indicatorilor de performanță ai EximBank demonstrează corectitudinea principiilor pe care le-am aplicat în gândirea noastră  strategică. Modelul de business implementat – concentrat pe creșterea continuă a calității activității – își arată eficiența și cred că este suficient să menționez doar faptul că, în 2013, EximBank și-a majorat expunerea totală cu 30% față de anul anterior, până la circa cinci miliarde de lei, operând cu o rețea extinsă de unități, dar cu 10% mai puțin personal”, a spus Traian Halalai (foto), președintele EximBank.

Pe parcursul anului trecut, EximBank a deschis patru noi unități teritoriale la Galați, Pitești Ploiești și Târgu Mureș.

”Credem că este important de subliniat și faptul că expunerea băncii pe segmentul de finanțare/creditare s-a majorat anul trecut cu 60% față de decembrie 2012, până la aproape 2 mld. lei, mult accelerată față de cea a garanțiilor.”, a mai spus Traian Halalai.

Pe parcursul ultimului an, banca și-a extins portofoliul de clienți încheind acorduri financiare cu unii dintre cei mai reprezentativi jucători din economie precum Alro, Antibiotice Iași, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere, Adrem Invest sau Romcab.

Oficialul EximBank a menționat că, la nivel de strategie, în 2013, focusul s-a mutat de pe achiziția de titluri de stat către finanțarea economiei, iar banca va continua să se concentreze tot pe accelerarea creditării.

”Anul acesta vom pune accentul pe susținerea activităților de producție, iar companiile cu acest obiect de activitate vor reprezenta un grup țintă de clienți căruia îi vom acorda o importanță sporită. Vom continua desigur să susținem exportatorii actuali și potențialii exportatori. Sintetizând, obiectivul nostru principal rămâne identificarea și susținerea cât mai multor proiecte ale firmelor românești”, a explicat președintele EximBank.

La sfârșitul lui 2014, EximBank va avea circa 20 de unități, față de 12 la finele anului 2012, în paralel fiind urmărită și optimizarea costurilor pentru rețea, odată cu reducerea cheltuielilor administrative prin relocarea unor unități.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *