Search
Vineri 5 Iunie 2020
  • :
  • :

Jinga, Maravela & Asociații a obținut anularea unei măsuri de corecție financiară

fonduri-europene3Firma de avocatură Jinga, Maravela & Asociații a reprezentat o autoritate contractantă având în derulare un proiect cu fonduri europene de peste 120 milioane Euro, încadrat pe Axa prioritară II de mediu.
Compania de stat a fost obligată de către Ministerul Mediului la plata unei importante corecții financiare, aplicate proiectului sus-menționat.
Departamentul de Litigii condus de Liviu Gheorghe, al Jinga, Maravela & Asociații, a obținut în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție a României întoarcerea soluției de fond și admiterea recursului, constând în anularea respectivei sancțiuni, devenind astfel una dintre puținele autorități contractante din România fără corecții financiare.

Avocații care au susținut interesele autorității contractante au invocat în fața instanței de judecată nereguli în ceea ce privește modalitatea în care a fost impusă sancțiunea, fiind vizată în acest sens conduita Direcției Generale AM POS Mediu din cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor care a omis a-și motiva măsura astfel adoptată într-o manieră corectă și legală. În acest sens, avocații Jinga, Maravela & Asociații au subliniat faptul că este criticabilă poziția adoptată atât de această instituție, cât și de instanța de fond, care, fără a realiza o analiză corespunzătoare a speței și fără a-și prezenta propriile considerente cu privire la aceasta, s-au rezumat exclusiv la a-și însuși concluziile organelor de control care au desfășurat activitatea de verificare a autorității contractante.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României în acest dosar se numără printre puținele astfel de soluții luate cu privire la corecțiile financiare stabilite de către organele abilitate ale statului, sens în care reprezintă un punct de reper care ar putea influența practica ulterioară în domeniu.

Firma de avocatură Jinga, Maravela & Asociații, creată anul trecut prin asocierea dintre firma Jinga & Asociații, coordonată de Mircea Jinga, și o echipă de avocați condusă de Gelu Maravela și Alina Popescu, foști parteneri în cadrul Mușat & Asociații, are o activitate susținută în domeniul litigiilor, arbitrajului și al soluționării amiabile a disputelor, reprezentând cu succes numeroși clienți de talie în dosare complexe desfășurate la toate nivelurile de jurisdicție din România.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *