Legal Magazin organizează conferința: ”Data Protection; Soluții și responsabilități”

Data Protection; Soluții și responsabilități

 

Legal Magazin va organiza vineri, 30 martie 2018, la Universitatea Transilvania din Brașov un important eveniment axat pe GDPR (Data Protection).

Prezentare

La nivel mondial, doar 9% dintre companii respectă regulamentul european pentru protecția datelor, care va intra în vigoare în 2018. General Data Protection Regulation sau, pe scurt, GDPR, este cea mai mare schimbare legislativă la nivelul Uniunii Europene din ultimii 20 de ani și va aduce amenzi usturătoate (care pot merge până la 20 milioane de euro sau până la 4% din cifra de afaceri mondială totală anuală) pentru companiile și autoritățile publice care nu îl respectă.

Toate companiile, indiferent de dimensiune, ar trebui să procedeze la efectuarea unui dublu audit –  legal și IT – pentru a se conforma noilor reglementări. Companiile care procesează date pe scară largă sau procesează categorii speciale de date, precum și autoritățile publice trebuie sa aibă un Data Protection Officer în funcție în 25 mai 2018, dată de la care intră în vigoare noua legislație comunitară în toate statele membre UE.

Cele mai expuse vor fi în mod evident firmele care prelucrează un număr mare de date cu caracter personal (mall-uri online, retaileri, asigurători, bănci), companiile care prelucrează categorii speciale de date, cum ar fi datele privitoare la sănătate (clinici, spitale) și cele care transmit date către țări din afara UE (companii de turism, companii aeriene, etc.).

Conferința cu tema Data Protection; Soluții și responsabilități își propune să vină în sprijinul companiilor și autorităților și să clarifice o serie de aspecte prevăzute în Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal precum:

  • Principalii operatori vizați;
  • Evaluarea contractelor existente în vederea stabilirii conformității cu prevederile Regulamentului:
  • Evaluarea politicilor, procedurilor și notificărilor aferente prelucrării datelor cu caracter personal;
  • Evaluarea necesității numirii unui responsabil cu protecția acestor date;
  • Etape de urmat și Recomandări.

Teme de discuție

Pentru cine este important Regulamentul General privind Protecția Datelor și de ce?

Ce trebuie să facă operatorii economici în următoarele 6 luni, ce pot să facă avocații și cum?

Analiza problemelor juridice pe care le ridică noua reglementare.

Identificarea zonelor de impact aduse de GDPR.

Metode de evaluare a impactului GDPR asupra organizației.

Ce este o Evaluare a Impactului asupra Protecției Datelor (DPIA)?

Când trebuie efectuată DPIA și de către cine?

Când trebuie consultată Autoritatea de Supraveghere (ANSPDCP)? 

Vorbitori 

Liliana Rogozea – Prorector Relații Publice, Universitatea Transilvania Brașov

Simona-Nicoleta Zanfir – Consilier, Birou Juridic şi Comunicare, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrãrii Datelor cu Caracter Personal

Emilia Datcu – Consilier Serviciul control operatori, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Mihaela Nițu – Avocat Senior, Cabinet de Avocat Gruia Dufaut

Tudor Galoș – Senior Consultant, TUDOR GALOȘ Consulting

Theodora Ciungan – Managing Partner, Flunky Labs

Agenda:

09,30-10,00: Primirea invitaților & welcome coffee

10,00-13,00: Dezbateri

Contact:

Mircea Fica, Senior Editor, Legal Magazin: 0732 903 216, mircea.fica@legalmagazin.ro

Roxana Biga, Sales Manager, Legal Magazin; 0736.366.192, office@legalmagazin.ro

Conferința Data Protection; Soluții și responsabilități – 03_30 DATA PROTECTION


Formular de Inscriere Conferinta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *