Search
Vineri 5 Iunie 2020
  • :
  • :

NXP Semiconductors România a inaugurat noul său sediu din București, pregătit pentru 500 de angajați

NXP Semiconductors România a inaugurat noul său sediu din București, dispus pe trei etaje și jumătate (7.500 mp) în clădirea Campus 6.1, lângă Universitatea Politehnica din București, pentru a fi în linie cu creșterea previzionată a echipei din Romania la peste 500 de angajați, în cursul anului 2019.

“Suntem încântați să putem oferi inginerilor noștri un mediu de lucru plăcut, la cele mai înalte standarde de calitate, într-o locație superioară ca acces și proximitate cu mediul universitar” a declarat Radu Pavel (foto), Country Manager al NXP Semiconductors România. “Este un titlu de mândrie pentru echipele NXP din România că tehnologiile dezvoltate aici sunt folosite extensiv la nivel global în soluții dintre cele mai diverse, de la industria auto la cea de comunicații. Comunitatea noastră de profesioniști a crescut de 100 de ori în cei 19 ani de la înființare și ne propunem să ne punem amprenta în continuare pe ceea ce înseamnă tehnologii inovatoare la nivel global ”, a mai spus Radu Pavel.

Inaugurarea noului sediu a coincis cu evenimentul Technical Enrichment Matrix Open Day, organizat în zilele de 16 și 17 mai, care oferă ocazia echipelor locale NXP să își prezinte proiectele în fața comunității academice, studenților și partenerilor companiei.

TEM Open Day 2019 are ca invitați reprezentanți la nivel înalt ai managementului global al companiei: Daniel Weyl, Vice President, Software R&D, Automotive Microcontrollers & Processors, Geoff Lees, Senior Vice President & General Manager, Microcontrollers și David Reed, General Manager NXP, Global Operations & Technology.

NXP Semiconductors România şi-a început activitatea în aprilie 2000, cu cinci angajaţi, având focusul principal pe crearea și dezvoltarea de soluții software și hardware pentru industriile de automotive, comunicații digitale și IoT (așa-numitul Internet al Lucrurilor), fiind principalul contribuitor NXP în EMEA în generarea de patente software pentru aceste industrii.

Organizaţiile NXP Semiconductors reprezentate în România sunt: Digital Networking Product Group (Software R&D şi Developer Technologies), Automotive Microcontrollers & Connectivity, din care fac parte grupurile Automotive MCU şi Microcontrollers Connectivity şi Supply Chain Operations – Order Management EMEA.

Priorităţile NXP în zona de cercetare şi dezvoltare din România includ aplicaţii pentru echipamente de telecomunicaţii pentru reţele wireless şi wireline, prelucrare de semnal pentru staţii de bază wireless, aplicaţii de securitate în reţele, soluţii de conectivitate low-power, profile şi aplicaţii ZigBee, dezvoltare din domeniul AUTOSAR, produse de dezvoltare integrate (debugger, compiler şi analiză de performanţă) pentru procesoarele companiei.

Software-ul creat de inginerii din București este prezent în fiecare automobil modern, în produse inteligente dedicate pieței de consum și în soluții de infrastructură pentru telecomunicații de mare viteză și consum redus de putere.

Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, NXP Semiconductors România avea la sfârșitul anului 2017 un număr de 323 de angajați, care realizaseră la acel moment o cifră de afaceri de 100 milioane lei și un profit net de 4 milioane lei.

NXP Semiconductors N.V. este lider global în domeniul de design şi fabricare de semiconductori pentru industria automobilelor, industria de consum şi telecom. Compania are sediul central în Eindhoven, Olanda și desfășoară activități de design, cercetare-dezvoltare, producție și operațiuni de vânzare în întreaga lume.

NXP Semiconductors România și-a început activitatea în aprilie 2000, cu 5 angajați, sub entitatea Motorola Semiconductor. Freescale Semiconductor s-a desprins ca entitate separată în anul 2004. In 2015, Freescale Semiconductor a fost achiziționată și a fuzionat cu NXP Semiconductors (cunoscută anterior ca Philips Semiconductors).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *