Search
Marti 22 Ianuarie 2019
  • :
  • :

Omul de afaceri Radu Lucianu preia 55% din acțiunile Romprim și este numit noul Director General al companiei

Omul de afaceri Radu Lucianu a preluat un prim pachet de 55% din acțiunile Romprim SA, cel mai mare producător de autospeciale din România. Odată cu achiziția pachetului majoritar, Radu Lucianu a fost numit Director General al companiei.

Acțiunile au fost preluate în urma unei oferte publice lansată în luna noiembrie 2017. Prin transferul pachetului majoritar, activitatea de producție și activele companiei trec în administrarea unei echipe de management cu experiență vastă în domeniul privat, condusă de Lucianu. Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul industrial, administrarea afacerilor, investiții și dezvoltare imobiliară, Radu Lucianu își extinde astfel operațiunile și către domeniul de producție. În paralel, va continua activitățile pe piața imobiliară, prin intermediul companiei Capital Property Advistors, pe care a fondat-o în 2011.

„Romprim este companie care a avut un rol instrumental în formarea mea profesională. Imediat după terminarea facultății am intrat în echipa Romprim, unde, timp de 6 ani am participat la etape importante în procese de producție și proiecte variate. Mă bucur să revin din poziția de Director General și sa îmi aduc contribuția la dezvoltarea companiei și diversificarea activităților acesteia, prin prisma experienței pe care am acumulat-o de-a lungul timpului”, a declarat Radu Lucianu, Director General al Romprim.

Romprim numește un nou Consiliu de Administrație

Acționarii Romprim au aprobat luni, 14 mai, 2018, numirea lui Adrian Crețoiu, Adrian Mihăilă și Alexandru Stancov, în Consiliul de Administrație (CA) al companiei. Modificarea în structura acționariatului, care se înscrie în seria de schimbări menite să simplifice și să eficientizeze structura de management a companiei, a fost anunțată în cadrul Adunării Generale Extraordinare și Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Romprim, de la începutul acestei săptămâni. Cei trei noi membrii ai CA-ului au o experiență vastă în domeniul privat național și internațional, cu accent pe administrarea și dezvoltarea afacerilor, consultanță financiară și imobiliară.

“Perioada următoare va fi marcată de o serie de acțiuni strategice ce vizează diversificarea, creșterea și retehnologizarea Romprim. Printre prioritățile noastre se numără și stabilizarea rezultatelor companiei, precum și stoparea pierderilor operaționale în următorii ani, cu scopul de rămâne competitivi și de a ne asigura o creștere firească în viitor”, a adăugat Radu Lucianu.

Consultanța legală pentru această preluare a fost asigurată de casa de avocatură Biriș–Goran.

Cu o experiență de peste 50 de ani în carosarea vehiculelor pentru transporturi speciale, vehicule destinate gospodăriei urbane și fabricarea pieselor de rezervă, Romprim este cel mai mare producător de autospeciale din România și unicul producător de autospeciale pentru stins incendii de pe piața internă. Compania are în desfășurare parteneriate în domeniul carosărilor pentru diverse autoșasiuri produse de companii precum Roman Brașov, Peugeot, Dacia, Renault, Iveco, DAF, Nissan sau MAZ.

Echipa de management

Radu Lucianu, Director General Romprim

Cu un EMBA de la Vienna University și absolvent al Universității Politehnice, Facultatea de Metalurgie – Secția Tratamente Termice și Ingineria Materialelor, Lucianu și-a clădit o carieră de peste 30 de ani în domeniul industrial, imobiliar și de investiții, asigurând de-a lungul timpului managementul unor companii de succes pe piață, precum CB Richard Ellis sau Capital Property Advisors. În ultimii ani, Radu Lucianu s-a specializat în consultanța pe proiecte de investiții, dezvoltări și finanțări în domeniul imobiliar.

Adrian Crețoiu, Membru CA Romprim

Cu o experiență dovedită în management strategic –  transformarea business-ului, motivarea angajaților și creșterea performanței – venituri, profit, Crețoiu activează de peste 20 de ani în domeniul producției, în cadrul companiei Schlumberger, cel mai mare furnizor la nivel global de tehnologie și soluții pentru companiile de petrol si gaz. Pe lângă numeroase specializări în înțelegerea și rezolvarea problemelor complexe de business sau excelență în management,  Crețoiu este absolventul unui EMBA în cadrul Universității Duke, Carolina de Nord, cât și al unui master în electronică de la INSA de Lyon, Franța.

Adrian Mihăilă, Membru CA Romprim

Deținător al unui MBA în management financiar obținut de la City University of Seattle și Institutul Bancar Român, Adrian Mihăilă activează în prezent în domeniul consultanței imobiliare, unde se ocupă de pregătirea proiectelor și modelelor financiare, de risc și dezvoltare pentru diverse investiții.

Alexandru Stancov, Membru CA Romprim

Absolvent de Studii Juridice și Administrative, și în Legislația Comerțului Internațional, Alexandru Stancov a dezvoltat o expertiză importantă în elaborarea stategiilor de investiții și licitații, dar și în dezvoltarea de studii de fezabilitate și strategii de marketing.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *