Search
Miercuri 23 Iunie 2021
  • :
  • :

Parteneriatul public-privat începe să funcționeze

tunelMai multe proiecte, care implică un parteneriat public-privat (PPP), au fost demarate, anul trecut, de autoritățile administrației publice centrale șI ministere, un exemplu fiind cel al  Ministerului Justiției, care o depus un memorandum aprobat de către Guvern privind oportunitatea demarării Proiectului de parteneriat public-privat privind dezvoltarea Sistemului Informatic Integrat de Acces Electronic la Justiție (SIIAEJ).

Informația apare în raportul de activitate pe 2012 al Unitatății Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat (UCCPPP), instituție aflată în subordinea Guvernului.

Alte proiecte de parteneriat public-privat au fost demarate de autoritățile administrației publice județene și locale. Astfel, pentru Consiliulu Județean Galați s-a aprobat oportunitatea de demarare a proiectului de PPP ce vizează construirea, dotarea și funcționarea unui spital care să completeze oferta de servicii medicale la nivelul județului Galați și a județelor limitrofe.

Pentru Consiliulul Județean Maramureș s-a aprobat oportunitatea de demarare a proiectului de PPP ce vizează realizarea unui tunel rutier de subtraversare a munților Gutâi. Valoarea estimata a proiectului este de 92 mil. euro și reprezintă realizarea unui tunel cu lungimea de 4.330 de m. Obiectivul proiectului este dezvoltarea rețelei de drumuri în Nord- Vestul României.

Pentru Consiliului Local al Municipiului Blaj s- a aprobat oportunitatea de demarare a proiectului de parteneriat public- privat pentru realizarea la Blaj a unui Parc fotovoltaic/Fermă solară pe o suprafață de 9 ha. Totodată, Consiliul Local al Municipiului Blaj a aprobat începerea demersurilor în condițiile legislației parteneriatului public-privat, în vederea inițierii proiectului de parteneriat public-privat pentru realizarea la Blaj a unui Parc fotovoltaic/Fermă solară pe o suprafață de 9 ha, având Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Blaj-Alba (A.B.A.) în calitate de partener public.

Unitatea Centrală pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat are rol de instituție centrală în domeniul proiectelor de parteneriat public- privat și are ca atribuție principală îndrumarea și monitorizarea partenerilor publici și a investitorilor privați interesați în activitatea de organizare și derulare a unui proiect de parteneriat public-privat, în condițiile legii.   Coordonarea și monitorizarea centralizată a derulării proiectelor de parteneriat public-privat se realizează de către Unitatea Centrală pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *