Search
Miercuri 23 Iunie 2021
  • :
  • :

Tarife pentru traversarea podul Calafat-Vidin

pod_calafat_vidin_dunareȘoferii de autoturisme cu cel mult 8+1 locuri (fiind inclus locul șoferului) și de mașini transport marfă cu greutate mai micã de 3,5 tone vor plăti o taxă de 6 euro (27 lei) pentru trecerea peste noul pod de la Calafat-Vidin, indiferent din ce parte fac traversarea se arată într-un document publicat în Monitorul Oficial.

Pentru vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de nouă, dar mai puțin de 23 de locuri pe scaune, taxa de trecere va fi de 12 euro (54 de lei). Tot 12 euro vor plăti transportatorii de marfă pentru mașini cu masa totală mai mare de 3,5 tone, dar mai mică de 7,5 tone. Pentru mașini de transport marfă cu o greutate totală între 7,5-12 tone, taxa va fi de 18 euro (81 lei).
25 euro (113 lei) va fi taxa pentru autovehiculele de transport persone cu mult de 23 locuri pe scaune și pentru  autovehiculele de transport marfă cu o greutate mai mare sau egale cu 12 tone și cu maximum 3 axe. Pentru mașinile de transport marfă cu o greutate mai mare sau egală cu 12 tone, dar cu 4 axe va fi plătită o taxă de 37 euro (167 lei).

Pietonii, bicicliștii, precum și ambulanțele și vehiculele folosite de poliție și pompieri vor fi scutite de plata taxelor.
Tarifele vor fi actualizate anual, în funcție de cursul monedei euro valabil pentru prima zi a lunii octombrie, comunicat de Banca Centralã Europeană, curs aplicat începând cu data de 1 ianuarie a anului calendaristic următor.
Noul pod peste Dunăre, de la Calafat-Vidin, inaugurat vineri,  are o lungime de circa doi kilometri, două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, douã trotuare și o pistã pentru bicicliști.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *