Search
Vineri 14 Iunie 2024
  • :
  • :

Popescu & Asociatii – un nou jucator pe piata avocaturii din Romania

Octavian Popescu, fost Partener Musat & Asociatii in ultimii 14 ani, anunta infiintarea propriei firme de avocatura – Popescu & Asociatii. Echipa este formata din 4 avocati asociati si 12 avocati colaboratori, cu o experienta semnificativa, atat in sfera consultantei juridice, cat si a celei de litigii si respectiv a dreptului penal al afacerilor.

Popescu & Asociatii va activa ca firma de avocatura full-service, acoperind toate ariile dreptului, punand accent pe cele cu acoperire larga in perioada urmatoare precum Litigii, Fuziuni si Achizitii, Preventie, Conformitate si Drept Penal al Afacerilor, Restructurare si Insolventa, Concurenta si Antitrust, dar si Protectia Datelor cu Caracter Personal (GDPR)

Firma are deja in portofoliu companii mari si medii, deopotriva multinationale sau jucatori locali, care activeaza in domenii precum cel bancar, IT, energie, pharma, administratie publica, media, servicii financiare, imobiliare, tehnologie, transport, domeniul farmaceutic sau FMCG. Activitatea curenta include atat reprezentarea în diverse dosare cu componenta penala, litigii comerciale sau administrative, dispute cu privire la suportarea taxei de claw-back, diverse practici de concurență neloială sau ajutoare de stat, frauda informatică, restructurari si insolventa, implementarea GDPR, cat si implementarea pentru actorii economici vizati a dispozitiilor legale impuse prin controversata OUG 114/2018, consultanta specializata in dezvoltarea unor importante proiecte de real estate, solutionarea a numeroase dispute intre actionari, etc.

„Societatea de avocatura nou creata este un proiect la care tin foarte mult si in care imi pun toata increderea. Partenerii care m-au urmat sunt avocati cu o integritate si abilitate profesionala remarcabila, alaturi de care sunt convins ca voi construi un brand de referinta pentru piata serviciilor juridice din Romania. Sunt deopotriva convins ca in scurt timp, experienta si increderea de care beneficiaza fiecare dintre avocatii Popescu & Asociatii va fi recunoscuta si societatii de avocati insesi in conditiile in care am reprezentat pe parcursul timpului un partener strategic si de incredere, pe care clientii s-au putut baza in obtinerea unor solutii juridice personalizate, clare si eficiente pentru gestionarea problemelor inerente activitatii economice intr-un mediu politico-juridic in permanenta schimbare si deopotriva pentru solutionarea celor mai complexe dosare de instanta”, a declarat Octavian Popescu.

 Cine sunt avocatii coordonatori

 Octavian Popescu, Partner

Ex-partner Musat & Asociatii

Octavian Popescu este unul dintre cei mai experimentati avocati din Romania, cu experienta dovedita si reputatie confirmata atat de parteneri, cat si de clienti si colegii avocati. In ultimii 15 ani, el a acumulat experienta consistenta in litigii, solutionarea disputelor de natura contencioasa in diverse domenii de activitate si reprezentarea companiilor in dosare in fata instantelor din Romania, inclusiv a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Are o practica extrem de bogata in sfera litigiilor comerciale, corporative, administrative si civile si a dobandit o experienta aparte in procedurile de restructurare si insolventa, dar si in cele privitoare la executarea silita si alte proceduri judiciare conexe. Octavian este, de asemenea, cunoscut si recunoscut pentru abordarea complexa a dosarelor dificile care implica asistenta in proceduri ce presupun conformitatea in cazuri de coruptie, frauda corporativa si spionaj economic si ofera consiliere de inaltă clasa in timpul urmaririi penale, precum si in fata instantelor penale din Romania. Este inclus in clasamentele directoarelor juridice Chambers & Partners – in fiecare an, incepand cu 2011 – si Legal 500 EMEA pentru Litigii.

Octavian este vicepresedintele Curtii de Arbitraj Comercial Bucuresti, Arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Bucuresti si Shanghai International Arbitration Center si membru al Consiliului Baroului Bucuresti.

Dana Bivol (Caciula-Stan), Partner

Ex-Managing Associate Musat & Asociatii

Practica Danei Bivol (Caciula-Stan) – avocat cu o experienta de peste 10 ani –  se concentreaza pe litigii comerciale, civile si administrative. In prezent gestioneaza numeroase dosare complexe care implică dispute intre acționari, litigii de dreptul muncii, aspecte fiscale, litigii in domeniul financiar / bancar si farmaceutic. De-a lungul anilor, Dana a fost implicata in diferite proceduri ce privesc dreptul concurentei, asistand clientii in legatura cu acorduri verticale si orizontale, abuzul de pozitie dominanta, controlul concentrărilor economice, etc. De asemenea, Dana acorda asistenta juridica  in cadrul procedurilor de insolventa si executare silita, fiind apreciata in mod unanim de clienti pentru promptitudinea si eficienta dovedite in gestionarea dosarelor dificile si sensibile.

Adrian Chirvase, Partner

Ex-Managing Associate Musat & Asociatii

Adrian Chirvase este unul dintre avocatii litiganti de elita din noua generatie, cu un potential extraordinar in aria dreptului penal, in care a acumulat experienta bazata prin expunerea si implicarea in dosare complexe care au vizat companii multinationale, oficiali/politicieni renumiti sau oameni de afaceri, cu reprezentarea acestora în dosare in fața instanțelor din România, inclusiv la Înalta Curte din Justiţie, precum si pe complexitatea si natura aspectelor implicate. Alaturi de Octavian Popescu, Adrian asista clientii în aspecte ce tin de dreptul penal internațional, în investigații multi-jurisdicționale, precum și cereri de extrădare sau proceduri de mandat european de arestare, reprezentând clienți în cadrul procedurile CEDO. In ultima perioada, a acordat o atentie deosebita dezvoltării măsurilor de prevenire și de conformitate concentrându-și activitatea asupra respectării de către corporații/clienti a reglementarilor juridice, cu scopul de a preveni implicarea acestora in fapte de natura penala.

Loredana Popescu, Partner

Loredana Popescu, avocat cu 15 ani de experienta, își concentrează activitatea asupra zonei comerciale, civile și administrative, inclusiv a disputelor contractuale, asociate pieței de capital și emisiuni de capital social, dispute intre acționari, dar și zona imobiliara, inclusiv restituirea proprietăților naționalizate și expropriere. Având o cunoaștere solidă a dreptului civil si comercial roman, Loredana oferă companiilor reprezentare si asistenta juridica, in mod constant, in ceea ce priveste negocierea de contracte, transferul de business si in chestiuni juridice care tin de activitatea de zi cu zi a clientilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *