Search
Sambata 24 August 2019
  • :
  • :

Sancțiuni împotriva unui judecător

csmSecția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi,  a admis, în ședința de miercuri, în parte acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva doamnei Cecilia Jabre, judecător în cadrul Tribunalului București, și, în temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare, a aplicat sancțiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. a) – „manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

Totodată, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva doamnei judecător Cecilia Jabre în temeiul art. 99 lit. c)  din Legea nr. 303/2004 – „atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții;”.

Hotărârea pronunțată de Secția pentru judecători poate fi recurată în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *