Search
Duminica 19 August 2018
  • :
  • :

Un partener Zamfirescu Racoți & Partners este pentru a doua oară pe lista celor mai buni specialiști în arbitraj la nivel internațional

Cosmin Vasile, Avocat Asociat Coordonator al Zamfirescu Racoți & Partners, este prezent pentru al doilea an consecutiv în prestigiosul Who’ s Who Legal: Arbitration 2018, catalogul de referință al specialiștilor în arbitraj din peste 400 de firme de avocatură, din 88 de jurisdicții.


Recomandat atât de clienți, cât și de profesioniștii în arbitraj intervievați de analiștii Who’s Who Legal, Cosmin Vasile este descris drept ”o personalitate marcantă în domeniul arbitrajului, ce impresionează prin capacitatea de a identifica cea mai bună strategie și de a o implementa în cel mai scurt timp”

Cosmin Vasile este coordonatorul Departamentului de Arbitraj al Zamfirescu Racoți & Partners, fiind implicat, în calitate de avocat și arbitru, în proceduri complexe de arbitraj internațional, ținute sub auspiciile ICC, LCIA, CAM, SCC, VIAC, UNCITRAL, ICSID și CICA.

Începând cu 2011, s-a alăturat grupului de arbitri  ai Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. De altfel, din 2015, Cosmin este Membru în Colegiul Curții din cadrul acestei instituții.

În instanță, Cosmin are un istoric impresionant, care acoperă litigii din domenii variate, inclusiv din zona construcțiilor, energiei și privatizării, a achizițiilor publice și administrative sau din cea a proprietății intelectuale.

Începând cu anul 2017, Cosmin este Reprezentantul Regional al ICC YAF pentru Europa și Rusia pentru perioada 2017-2019. Mandatul său, în această calitate, este acela de a promova și dezvolta rețeaua dinamică globală de tineri arbitri talentați, din regiunile pe care le supervizează.

Conferențiază în mod regulat și publică pe teme legate de arbitraj; este editorul newsletter-ului Comitetului de Mediere al Uniunii Internaționale a Barourilor (IBA), precum și membru al Comisiei de Soluționare a Disputelor, ce funcționează în cadrul International Bar Association.

Who’ s Who Legal îi evidențiază anual pe cei mai buni specialiști din toate domeniile dreptului afacerilor, iar criteriile de selecție se bazează pe recomandările clienților și o analiză riguroasă a activității profesionale a candidaților propuși pentru listare.

În ediția de anul trecut, Who’s Who Legal l-a descris pe Cosmin Vasile drept  ”o autoritate în materia dreptului substanțial și procedural”, numindu-l în repetate rânduri ”un guru al strategiilor juridice”.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *