Search
Marti 22 Iunie 2021
  • :
  • :

Xavier Durand, Chief Executive Officer Coface

Foto: http://a.36krcnd.com

Foto: http://a.36krcnd.com

Consiliul de Administrație al Coface, întrunit vineri, 15 Ianuarie, sub președinția lui Laurent Mignon, a decis să îl numească pe Xavier Durand în funcția de Chief Executive Officer al companiei.

Această numire va intra în vigoare în urma reunirii Consiliului de Administrație care va avea loc pe data de 9 Februarie, pentru a aproba conturile pentru anul fiscal 2015. Jean-Marc Pillu își va continua mandatul de Chief Executive Officer Coface până la această dată.

Consiliul de Administrație îi mulțumește lui Jean-Marc Pillu pentru modul în care a condus compania în ultimii 5 ani, dând dovadă de mare angajament și concentrare pe rezultate. În special, din 2011, a oferit un nou impuls Coface, abordând o strategie de dezvoltare centrată pe activitatea principală, asigurarea de credit. Datorită îmbunătățirii semnificative a rezultatelor, a listat cu succes la bursă 60% din capitalul grupului și a negociat organizarea transferului garanțiilor publice către Banca Franceză de Investiții Publice (Bpifrance).

Într-un context marcat de implementarea Solvency II, Xavier Durand va consolida activitatea comercială Coface și va implementa modificările structurale necesare continuării îmbunătățirii eficienței operaționale a grupului, păstrând în același timp, profilul de risc într-un mediu economic global nesigur.

Laurent Mignon, Președinte al Consiliului de Administrație Coface, a declarat: Doresc să îi mulțumesc cu această ocazie lui Jean-Marc Pillu pentru angajamentul său și munca pe care a depus-o în ultimii cinci ani pentru a transforma profund Coface. Datorită acțiunii și implicării echipelor sale, afacerea Coface a fost reechilibrată, stabilindu-se cu succes o dinamică de creștere, consolidând astfel perspectivele și capacitatea de a îndeplini obiectivele viitoare ale grupului. Noua fază care începe va permite Coface, sub conducerea lui Xavier Durand, să continue să construiască, pe termen lung, o companie – lider mondial în asigurarea de credit.”

Xavier Durand și-a început cariera în 1987, în consultanță, la The Mac Group (Gemini Consulting), înainte de aderarea la Sovac Real Estate Bank în 1994, ca director general adjunct.

În 1996, Xavier Durand s-a alăturat GE Capital, unde a avut o carieră internațională, întâi în Chicago ca Director de Strategie și Dezvoltare a diviziei de finanțare a Global Auto, apoi în Franța, întâi ca director general de vânzări și dezoltare la Banca GE Money, apoi CEO pentru Franța și ulterior pentru Europa a activităților bancare ale GE Capital. În 2011, a devenit CEO al GE Capital Asia Pacific, cu sediul în Japonia.

A fost numit apoi Director de Strategie și Creștere al GE Capital, cu sediul în Londra, la finalul anului 2013.

Xavier Durand, de 52 de ani, este absolvent al Ecole Polytechnique și al Ecole Nationale des Ponts et Chaussées.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *